Saturday, October 8, 2011

Valitsimme television ja silakat

Perjantai-iltana meidän piti Kustin (Kampin Forest) ja Sakken (HJK) kanssa mennä futisotteluun Suomi-Ruotsi Stadionilla. Ilma oli kuitenkin sen verran kamala - myrskyä ja rankkasadetta - että päätimme katsoa ottelun televisiosta. Hyvä ottelu olikin, vaikka hävisimme niukasti 1-2.
Tosi kovia futisfaneja oli katsomossa 23 000, monet heistä ruotsalaisia, joita näin sitten lauantaina Silakkamarkkinoilla ostamassa hiukopalaa ennen laivansa lähtöä Olympialaiturista.

Piteli se sadetta vielä lauantainakin, mutta ei enää kaatamalla. Tunnelma markkinoilla oli leppoisa. Kuten kahdesta seuraavasta kuvasta näemme, monet kalastajat olivat ruotsinkielisiä. Kalastajat olivat Suomenlahdelta, mutta oli mukana monta myös Turun ja Ahvenanmaan saaristosta. EM-voittaja Reima Salosta (kävely) en tällä kertaa tavannut.

Kerrotaan, että kalastajat tekevät viikon mittaisilla Silakkamarkkinoilla vuoden parasta tiliään. Helsinkiläisten vahva perinne on, että näillä markkinoilla käydään ja erilaista herkkukalaa myös ostetaan. Tuli niitä Jääkärinkadullekin muutama purkki.

Silakkamarkkinoilla tapaa muutakin perinteistä ja hienoa. Alakuvan isompi alus on kaljaasi Olga, jonka sisätiloissa oli tarjolla lohikeittoa, kahvia ja kakkua. Erityisen kiehtova oli vanha kunnon saaristolaismallinen purjealus, joka toi mieleen Lasse Mårtenssonin iki-ihanan Myrskyluodon Maijan.






No comments: