Saturday, December 31, 2011

Joulukuun kirjasatoa

Sain todella mieluisan joulahjan, kun Satu ja Juha olivat koonneet 70-vuotissynttäreiltä ottamiaan valokuvia hienoksi kuvateokseksi. Kookkaassa kirjassa on lähes sata kuvaa, jotka palauttivat mieliin Spårakoff-ajelun ja illalliset Kappelissa 23.5. sekä lämmintunnelmaisen yhteisen lomaviikon Toscanassa heinäkuussa. Mukana on kuvia myös Toscanan matkan karonkasta Nuottaniemen patiolla elokuussa. Näistä kaikista oli aikanaan omat juttunsa blogissa.
Kirja oli taidokasta tekoa - kuvat ovat upeita, taitto erinomainen isojen ja pienempien kuvien vaihteluineen, kuvien kohteet kaikki hyvillä mielin. Lämpimät kiitokset kirjan tekijöille.

Ennen joulua valmistui kirjani "Kohti EU:n parasta maitoa". Se on kertomus siitä, miten maitohygienian hyväksi tehty iso urakka eteni 1900-luvun alusta näihin päiviin. Kirja julkistettiin Maitohygienialiiton 50-vuotisjuhlaseminaarissa 8. joulukuuta.

Kirjan kannessa on kuva helsinkiläisestä maitokaupasta 1950-luvun puolivälissä. Myyjätär esittelee ylpeänä tuolloin kauppoihin tullutta pastoroitua pullomaitoa, jonka seurauksena maidon bakteeripitoisuudet ja tarttuvien tautien leviäminen saatiin vähitellen kuriin.
Ennen joulua valmistui myös päätoimittamana Sotahistoriallinen Aikakauskirja. Sen kansikuvassa on aterialla joukko venäläisiä sotavankeja, joita työskenteli tuhatmäärin suomalaisilla maatiloilla jatkosodan aikana.



Yllä olevat kuvat otin Kaivopuiston rannassa puolenpäivän aikaan. Valoa oli sen verran, että en tarvinnut salamaa. Kuvissa näkyvä harmaa tausta on ikääntyneen penkin puuistuin.

No comments: