Thursday, December 22, 2011

Tohtoripromootio amerikkalaiseen tapaan

Viime viikon vietimme Atlantassa, jossa Georgia State University järjesti komean, joskin rennon, promootion vuonna 2011 valmistuneille tohtoreille. Susanna oli yksi heistä.
Asuimme vanhan tutun Dunwoodyn alueella Westin-hotellissa. Promootioiltamme alkoi hotellin ala-aulasta, jossa tuleva Ph.D. kuvattiin tohtorinviittansa ja tohtorinhattunsa kera.
Kulkupelinä meillä oli koko viikon ajan Herziltä vuokrattu seitsemän hengen tila-auto (Toyota Sienna). Ihan kelpo ajoneuvo.
Alla oleva kuva on otettu Atlantan keskustassa, vanhan kaupungin liepeiltä.



Jokainen tohtoroitava sai tuoda juhlaan neljä omaistaan, meillä oli vielä yksi erikseen pyydetty lisälippu.

Kun olimme hyvissä ajoin liikkeellä, vahvistimme itseämme läheisessä baarissa vaatimattomalla aterialla.

Promootio alkoi yliopiston Rialto-juhlatalossa klo 19. Ennen sitä promovendit pukivat ylleen tohtorin varusteensa. Hihoissa olevat kolme nauhaa kertovat, että kyse on nimenomaan tohtorinviitasta.

Aulassa Susanna tapasi pääohjaajansa Jelenan. Ohjaajia on amerikkalaisessa järjestelmässä kolme, ja he kaikki ovat väitelleet jossakin muussa yliopistossa.

Kukin tuleva tohtori sai promootiossa ns. Ropen, pitkän huppumaisen huivin tohtoriuden merkiksi. Ropen laittoivat paikalleen pääohjaaja ja promoottori yhdessä.



Oheiset kuvat on otettu pienellä pokkarilla pimeästä salista ilman salamaa.

Amerikkalaiselle akateemiselle kulttuurille on tyypillistä iloinen juhlallisuus, ei sellainen pönöttävyys kuin esimerkiksi Suomessa. Monet tohtorit saivat läheisiltään hurraa-huutoja; me suomalaiset tyydyimme taputtamaan tavallista kovemmin silloin kun Susanna oli vuorossa.


Oma perhe oli ensimmäisenä onnittelemassa. Huomaa Rope leuan alla, selän puolelta se on paljon näyttävämpi.





Promootion jälkeen oli Rialton ala-aulassa cocktail-tilaisuus, jonka jälkeen veimme tohtorimme oman hotellimme lobby-baariin jatkamaan hillittyä juhlintaa.





Promootion päätteeksi puhunut arvostettu professori oli lausunut tuoreille tohtoreille: "Welcome to the Club". Heimopäällikkö laittoi lauseen korvan taakse ja saattoi toistaa sen omassa onnittelussaan.






Pikku juhlassamme nautimme shampanjaa paistettuja ostereita.




Seuraavana iltana söimme vielä juhla-aterian eri paikassa, mutta se onkin sitten toinen juttu.

No comments: