Monday, February 6, 2012

Vilkas nimipäivä Runebergilla

Sunnuntain ykkösuutisia oli se, että Suomi sai presidentin, ja ihan kelvollisen: presidentti-instituutio edellyttää Niinistön kaltaista liberaalia konservatiivia.

Meille tärkeitä asioita oli, kun pitkäaikaisin ystäväni Ilkka täytti 70 vuotta. Juhlia vietettiin hänen kotonaan Espoon Olarissa. Heimopäällikkö tutustui Ilkkaan tasan 55 vuotta sitten Turun Normaalilyseossa ja sen jälkeen ystävyys on tiivistynyt muun muassa Best Man- ja kummisuhteina, yhteisinä matkoina, erilaisina tapaamisina jne.
Ilkan mieluisin lahja oli hänelle ojennettu Pro Teekkari -palkinto, joita myönnetään harvakseltaan henkilöille, joilla on erityisiä ansioita Teknillisen korkeakoulun ja sen entisten ja nykyisten opiskelijoiden teekkari-hengen vaalimisessa.
Palkinnon ojensi Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan hallitus vuodelta 1968. Ilkka oli tuon hallituksen puheenjohtaja, ja siitä alkoi hänen pitkä uransa teekkarihengen monipuolisena vahvistajana.

1 comment:

Pappa's Blog said...

Jutun otsikko tarvitsee hiukan täsmennystä: 5. helmikuuta on kansallisrunoilijamme syntymäpäivä, joka on nimetty J.L.Runebergin päiväksi - on siis sillä tavalla ymmärrettyna Runebergin nimipäivä.
HP