Wednesday, February 15, 2012

Yksi ynnä yksi on vähintään kolme

Sweet Saturdayssa nousi keskusteluun jälleen kerran Guggenheim. Sisareni esitti, että mallikas ratkaisu voisi olla museon rakentaminen Töölössa olevan olympiastadionin yhteyteen. Aika olisi sikälikin sopiva, että stadion, joka on maailman upeimpia funkkistyylisiä kokonaisuuksia, on pikaisen saneerauksen tarpeessa.
Yhdessä stadion ja museo muodostaisivat kiehtovan, kiinnostavan kokonaisuuden: yhdistyisiväthän siinä näyttävästi sekä fyysinen että henkinen kulttuuri. Se mitä tarvitaan, on loistava arkkitehtuuri, jotta kokonaisuus nousisi maailmanmaineeseen.
Lopputulos olisi paljon kiinnostavampi ja vetovoimaisempi kuin erillisten stadionin ja Guggenheim-museon summa: ennakkoluuloton koktaili, jollaista muualla ei tapaa.

1 comment:

Pappa's Blog said...

Tämän kirjoituksen jälkeen Ilta-Sanomissa oli urheilutoimittajan kolumni, jossa myös pohdittiin Stadionin ja Guggenheim-museon yhdistämistä. Myöhemmin saman lehden yleisön osastossa käsiteltiin samaa asiaa myönteiseen sävyyn. Tässä voisi siis olla viestiä kulttuuri- ja urheiluministerille.
HP