Thursday, March 1, 2012

Vaisut tunnelmat - supisuolaiseen tapaan

Junan tuoma stadilainen ei lakkaa ihastelemasta historian havinaa ympärillään. Historia huokuu ennen muuta Helsingin keskustan rakennuksista mutta myös siitä, että voi oikeasti olla todistamassa historiallisia tapahtumia.
Heimopäällikkö oli torstaina puolen päivän aikaan Kauppatorilla ostamassa silakoita, kun torin liepeille kerääntyi poliisin arvion mukaan tuhatkunta kansalaista todistamaan tasavallan presidentin vaihdosta, joka konkretisoitui kaiken kansan nähtäville Presidentinlinnan parvekkeella.
Vähän vaisua suomalaisten juhlinta tällaisissa tilanteissa on - ei lähelläkään sitä hurmiota, jonka jääkiekon maailmanmestaruus synnyttää. Instituutioiden kunnioitus on meillä sen verran harrasta.
Kun Linnaan oli kutsuttu Kataisen hallituksen ja korkeimman virkamiehistön lisäksi myös täällä olevat suurlähettiläät, yhteensä noin sata, mustien autojen letka toi melkein mieleen hautajaissaattueen. Mutta siitähän toki ei ollut kysymys vaan presidentti-instituution perisuomalaisesta arvokkuudesta.Jotta Linnan juhlien tunnelma nousisi niin sanotusti kattoon myös ulkosalla, tarvittaisiin uutinen presidenttiparimme iloisesta perhetapahtumasta. Tätä jääkäämme siis odottamaan.

No comments: