Monday, April 16, 2012

Kuinka Tähti syntyi kolmessa minuutissa

Olimme eilen pienellä joukolla katsomassa Veikkausliigan avausta Sonera-Stadionilla, joka on HJK:n kotikenttä. Vastassa oli Maarianhaminan IFK. Peli päättyi 3-1.Kuvassa joukkueet avauskättelyssä.
Molemmat ryhmät pelasivat jo varsin mallikkaaksi. Se vain unohtui, kun HJK äkkiä sai
viime vuonna Saksaan menettämänsä Teemu Pukin (21 v.) tilalle todellisen superjunnun, 17-vuotiaan Joel Pohjanpalon, joka kahdessa minuutissa 42 sekunnissa teki kolme maalia. Se on Veikkausliigan kaikkien aikojen ennätys, edellinen oli neljä minuuttia vuodelta 2000. Alla oleva kuva on otettu HJK:n pääsponsorin pelaajaesittelystä. Joel asuu Ullanlinnassa ja on kertomansa mukaan viettänyt kaikki vappunsa vanhempiensa seurassa Ullanlinnanmäellä.
Pohjanpalon lahjat on huomattu jo aiemminkin, sillä hänellä olisi ollut tilaisuus siirtyä maineikkaaseen Liverpooliin. Nytkin hänen peliään, joka oli nuorukaisen ensimmäinen liigaottelu, oli tullut seuraamaan kykyjenetsijöitä Hollannin, Saksan ja Sveitsin pääsarjojen joukkueista.
Joel hyvä, älä ihan vielä lähde, sillä kiva olisi nauttia pelistäsi ainakin tämän kauden ajan. Sen sijaan A-maajoukkueeseen Joel, jonka me Saken kanssa ristimme Jopiksi, pitäisi heti ottaa, koska se mitä Suomi tarvitsee, on nimenomaan riemukkaita maalintekijöitä. Jopi osoitti myös hallitsevansa kaikki sallitut instrumentit: ensimmäisen maalin hän pukkasi päällä, toisen laukoi vasemmalla jalalla ja kolmannen oikealla.
Sakke (7 v.), joka pelaa HJK:n nappuloissa, taltioi Joelin huippuvedot videolle, josta niitä on mukava katsella ja siten itsekin oppia.

No comments: