Friday, April 20, 2012

RUK:n kurssi 108 täytti 50 vuotta

RUK:n talvikurssi 1961-62 päättyi tasan 50 vuotta sitten. Kurssin vahvuus oli 1200 miestä. Nyt meitä on enää 900. Tästä joukosta 350 osallistui juhlamatkalle Haminaan viime tiistaina. Helsingistä lähti kolme bussia. Tosin emme enää voineet matkustaa Onni Vilkkaan busseilla kuten silloin ennen, kun yhtiötä ei enää ole.
Haminassa söimme alkuun lounaan. Vaikka oli tiistai, saimme hernekeittoa ja pannareita. Jokaisella komppanialla oli oma nimikkopöytänsä. Tässä PstK:n miehiä.
Kahvit joimme Maneesin aulassa Valkoisen kenraalin valvoessa järjestystä.
Pääjuhla oli Maneesin auditoriossa, joka oli uusittu, kuten koko Maneesi ja myös RUK:n päärakennus, sitten viime näkemän.
Kurssiveljemme Arvi hoiti juontotehtävät.
Rakuunasoittokunta tahditti juhlatunnelmaa.
Juhlaesitelmän Suomen sotilaallisesta asemasta Euroopassa piti puolustusvoimien valmiuspäällikkö. Juhlan jälkeen järjestäydyimme neliriviin RUK:n päärakennuksen pihalle ja laskimme seppeleen viime sodissa kaatuneiden upseerien patsaalle.
Ennen kotiin lähtöä joimme kahvit, kakut ja konjakit Varuskuntakerholla. Rakennus on komea kuten kaikki keisarivallan aikaiset sotilasrakennuksemme.
Seuraavan kerran kokoonnumme - ilman eri kutsua - tasan viiden vuoden päästä 17.4.2017 klo 13 Helsingissä Katajanokan upseerikerholla.

No comments: