Tuesday, April 10, 2012

Muutama uutuus Nizzan lomallamme

Kuten aikaisemmista Nizza-jutuista muistat, lomaviikkomme vakio-ohjelmaa ovat olleet bussimatkat Rivieran eri keskuksiin kuten Monacoon, Antibesiin, Cannesiin jne. Matkan hinta on aina sama, yksi euro. Tällä kertaa suuntasimme ylös vuorille, noin 60 kilometrin päässä olevaan pikkukaupunkiin, nimeltään Saint-Martin Vesubie. Matka kesti lähes kaksi tuntia, sillä nousimme lyhyellä matkalla meren pinnasta 1500 metrin korkeuteen. Eli lähelle maaliskuun puolivälin lumirajaa, kuten alla olevasta kuvasta näkyy. Mittakaavana on SMV:n kaupungintalo.
Saint-Martin Vesubiessa oli myös kivoja hotelleja komeissa maisemissa, kuten oheinen Bonne Auberge.
Testasimme paikallisen kellariravintolan. Pariloitu tonnikala oli maukasta ja palvelu tyylikästä.
Vierailimme myös Mentonissa, jota opaskirja mainostaa rauhalliseksi eläkeläisten kaupungiksi. Bloginpitäjän mielestä se on Rivieran ehdottomasti tylsin kaupunki. Väriä antavat vain sitruunapuut, joita pitää olla jokaisen talon pihalla.
Uusi havainto oli myös oman hotellimme Residence Massenan lähelle avattu VIP Grill. Siellä söimme kaikkiaan neljä kertaa, kun hinta ja laatu olivat kohdallaan. Kuvassa "Large Parilla", jossa oli monenlaista meren viljaa. Kuva ei tee oikeutta annoksen laadulle, sillä kaikki seitsemän sorttia oli ahdettu liian pienelle lautaselle. Mutta hyvää oli. Kun menet VIP Grilliin syömään "Large Parillan", pidä huoli siitä, että et ole ihan vähään aikaan aterioinut.
Seuraava kuva on mukana siksi, että kokeilin uuden kamerani piirtokykyä. Necrescoa, joka lienee maailman kuuluisin hotelli, kuvasin iltapimeällä ilman salamaa, joskin hotellin valaistus antoi tietysti riittävän lisävalon.
Kun viime vuosi jäi meiltä väliin, ilokseni huomasin, että runsaassavuodessa Suzuki Swiftistä oli tullut Rivieralla hyvin suosittu, omien, ehkä vähän subjektiivisten laskelmien mukaan se on noussut lyhyessä ajassa suosituimmaksi tuontiautoksi. Sinänsä en tätä ihmettele, sillä Suzukissa on erinomainen ajettavuus, näppärä koko ja pienet päästöt. "Asiantuntijan löytö", kuten Auto Bild äskettäin otsikoi. Uusi Suzuki Swift tuli markkinoille viime vuonna.

No comments: