Friday, January 25, 2013

Jäljet peloittavat, Jääkiekkoliitto

Jääkiekkoliitto uhkaa Urheilulehteä raastuvalla, ellei lehti peru uutistaan kahden viime kevään MM-kiekkoilijamme kannabis-käytöstä. Liitto perustaa vaatimuksensa siihen, että KHL:n taholta on vakuutettu, ettei kukaan ole jäänyt testeissä kiinni.

Uskokoon ken haluaa. Eihän KHL:ssä sen paremmin kuin NHL:ssäkään kukaan ole koskaan kärynnyt. Silti aikuiset miehet kasvavat silmissä ja leukaperät senkun levenevät

Kohu on jo nyt saanut valtavat mittasuhteet, ja sanat ovat sanoja vastassa. Jääkiekkoliiton kannattaisi nyt muistaa, miten kävi Hiihtoliitolle kun se vei STT:n käräjille 1990-luvun lopussa. Lopputuloshan oli se, että Hiihtoliitto ja hiihtäjät ovat menettäneet uskottavuutensa. Liiton silloinen puheenjohtaja taas menetti ylimitoitettujen korvausvaatimustensa takia pelinsä presidentinvaalissa, jossa tuli niukka tappio.

Mitä tästä siis Jääkiekkoliiton tulisi oppia? Se, ettei dopingepäilyjä ja niihin perustuvia herjausväitteitä kannata viedä oikeuteen ratkottavaksi.

Jääkiekkoliiton kannattaisi vielä panna merkille sekin, että Rauman Lukon pelaajia on kielletty tulemasta Rauman kouluihin puhumaan lajistaan. Tämän tänään uutisoidun asian taustalla on jääkiekkoon pesiytynyt väkivalta, joka tällä kaudella on saanut silmittömiä piirteitä.

No comments: