Tuesday, April 2, 2013

Uusia löytöjä Rivieralta - Osa I/III

Olimme Nizassa nyt kahdeksatta kertaa, ja ensi kerran kaksi viikkoa. Aina vain löytyy uusia kohteita, ja kaksi viikkoa mahdollistaa myös sen, ettei ole kovin kiire minnekään. Aloitan päiväkirjani Nizzan uutuuksista.
Oman kävelykatumme Rue Massénan kulmille oli talven aikana syntynyt hieno teehuone, jonka nimi kertoo Ranskan Rivieran vahvoista perinteistä Brittein saarien suuntaan. The Scotch Tea Housessa oli terassin lisäksi monia saleja, joista kuvamme on niistä komeimmasta. Huomaa kuvan keskellä oleva takka ja sen tuli. Teehuoneessa oli tarjolla myös lounasta ja päivällistä.


Me nautimme ensi visiitillä vihreää ja mustaa teetä sekä omenapiirasta.

Heimopäällikön kantabaari on kotikadun varrella oleva Mori´s Bar, johon oli sitten viime näkemän rakennettu pieni ravintolasali (vasemmalla). Siellä HP katsoi ranskalaisen urheilun huipputapauksen,  Ranska-Espanja -futismatsin.

Naapuripöydässä oli iso joukko ranskalaisia faneja. Valitettavasti - heidän kannaltaan - Ranska hävisi ottelun 0-1. Samana sunnuntaina tv:n Football Club -makasiiniohjelmassa näytettiin Teemu Pukin tekemä tasoitus maaottelussa Espanja-Suomi. Maalin synty, alkaen keskiviivalta, näytettiin kolmeen kertaan ja sitä hehkutettiin yhtenä vuoden komeimmista.

Entisenä motoristina HP pitää silmällä myös sitä, mitä moottoripyörärintamalla tapahtuu. Järkevin uutuus oli tämä akkuavusteinen patonkipyörä, jolla aamuisin tuotiin patongit katujen kauppoihin ja kahviloihin. Nizzassa ei tarvitse pelätä, että leipä kuljetuksessa likaantuisi, sillä katupölyä ei ole ja lisäksi kadut pestään joka aamu noin klo kuusi, eikä vettä säästetä. Nizzassa on allergikonkin hyvä hengittää.


Toinen löytö oli uusi italialainen Aprilia-skootteri. Se kertoo, että skootterit tulevat vuosi vuodelta yhä suuremmiksi. Apriliassa on 850-kuutioinen moottori, joka tuottaa tehoa lähes 100 hv. On komealla pyörällä hintaakin, Nizzassa melko tarkalleen kymppitonni. Mutta tosi motoristihan ei pyöränsä hintalapusta piittaa.

No comments: