Wednesday, June 19, 2013

Mökkitalkkarien alkupuuhat

Ystävämme Marja-Leena ja Pekka toivat heti kesän aluksi omista varastoistaan komean kuorman polttopuita - 34 banaanilaatikkoa riihikuivaa koivua. Kun jokainen laatikko painoi 17 kiloa, puiden yhteispainoksi tuli 578 kiloa (miinus jokunen kilo pahvilaatikoista).


Seuraavat vieraamme olivat Kusti ja Sakke, jotka olimme palkanneet mökkitalkkareiksi. Ensi töiksemme kokosimme uudet kottikärryt, joita on kevyt käsitellä.


Saatuamme laiturin jiiriin teimme laavulle kunnon polun, joka epätasaisessa maastossa vaati kahden kivi-betonisillan rakentamista. Molemmilla silloilla oli pituutta runsas metri. Betonin käsittely oli pojille uusi kokemus.


Vahvistimme myös laavun edessä olevaa tulipesää betonilla. Tarkoitus on, että Juhannuksena siinä kypsennetään Toukolan 30-vuotisen historian ensimmäinen rosvopaisti. Tästä lähemmin seuraavassa blogijutussa.

Toukolan iltaelämään on aina kuulunut saunomisen ja uimisen ohella lukeminen. Kun turkulainen ystävämme Marju vielä eli, meillä oli epävirallinen yhdistys nimeltä Varpusenlinnan Lukutoukat.


Sakke oli koko talven koonnut Valtteri-nimistä luurankoa, johon hän sai postissa osia kerran kahdessa viikossa. Tarkoitus on samalla opiskella ihmisen rakennetta ja sen eri osien toimintaa mukana tulevien oppivihkojen avulla.
Valtteri sijoitettiin toisen makuuhuoneen ikkunaan päivystämään metsän suuntaan.

Sakkella oli sen verran vapaa-aikaa, että hän saattoi harjoitella tarkkuusammuntaa jousella, jonka Heimopäällikkö oli tuonut kesällä 2012 Vilnan lähellä olevasta keskiaikaisesta Trakain linnoituksesta. Maaleina Sakke käytti juomapulloja ja tölkkejä.

No comments: