Friday, September 12, 2014

Toukolan muodonmuutokset kesällä 2014

Kesäkuun jutussani kerroin, mitä ongelmia oli parissa vuosikymmenessä ilmaantunut rantasaunaamme. Lupailin myös kertoa, miten kesäpaikkamme remontti on muutenkin edistynyt. Siitäkin taisi olla puhetta, että jatkojuttu olisi ollut jo heinäkuussa. Mutta kuten remonteissa yleensä, aikatauluilla on taipumus venyä, joten lisäinformaatiokin tulee vasta nyt.

Kahdesta seuraavasta kuvasta näet, miten kahden seinän vettyneitä ja osin lahonneita hirsiä korvattiin betoniharkoilla.


Harkkoseinät päällystettiin laudoilla. Kiuas meni luonnollisesti uusiksi, samoin lauteet, lattiat ym.




Saunan eteen rakennettiin iso terassi, lähes 30 neliötä. Sinne  tuotiin huvilan terassilta kaksi korituolia, joissa on mukava istuskella saunan jälkeen ilta-auringossa, jota kestää aina 22-23 asti.


Saunan ja vilpolan lattialaudoista rakentui tilava kasvilava, joka istuu hyvin karuun ympäristöön. Ensimmäistä satoa korjataan kesällä 2015.

Rakennuspuuhissa meillä oli myös talkooväkeä. Susanna halusi maalata saunan ulkopäin.


Saunan terassilta on nyt uudet raput rantalaiturille, jossa HP:n oli mukava viimeistella A.I.Virtasen elämäkerran käsikirjoitusta.


Uuden kiukaan hienoja puolia on lasinen luukku, joka valaisee saunan sisätilat iltahämärässä. Samalla saunavastaava näkee, milloin puita on lisättävä.
 

Kirvesmiehemme teki myös uuden terassin laavun eteen. Enää ei ole putoamisvaaraa, ja tulipesässä on mukava poltella iltanuotiota, paistaa lettuja ja makkaroita sekä valmistaa rosvopaistia.


Alla olevat kuvat on otettu illalla 9. syyskuuta 2014, ja ne ovat varmaan viimeiset tällä erää.



No comments: