Sunday, May 24, 2015

Mannerheim-museosta Doris-risteilylle




Sunnuntaina Toukon päivänä heimomme juhlisti kahta asiaa:  lasten hyvin menneen kouluvuoden päättymistä ja HP:n edellisenä päivänä ollutta syntymäpäivää (74.).

Iltapäivämme alkoi klo 12 Mannerheim-museosta, talosta, jossa Marski asui noin 30 vuotta. Isossa talossa on paljon Mannerheim-kulttiin liittyvää nähtävää, josta oppaamme kertoi värikkäästi runsaan tunnin mittaisella kierroksella. Kun sisällä ei saanut kuvata, on tyydyttävä ulkokuviin.




Kaivopuistosta kävelimme Kauppatorin rantaan, jossa meitä odotti parituntinen lounasbuffet-risteily Doris-laivalla. Kuvassa Ulla, Kusti ja Juha menossa laivalle.
 

Laivan emäntä kertoili risteilyn aikana niistä näkymistä, joita laivasta avautui Helsingin saaristoon. Me sen sijaan keskityimme omaan ohjelmaamme.


Päivän tärkein tapaus oli stipendien jako kohtapuoliin kesälaitumille siirtyville koululaisille. Todistuksia ei vielä ollut jaettu, mutta vanhana opettajana HP oli tarkkaillut syrjäsilmällä lastenlastensa koulunkäyntiä pitkin talvea ja todennut, että motivaatio oli kova ja tulokset sen mukaisesti erinomaiset.





Myös HP sai osansa huomiosta, kun lapset ja heidän perheensä onnittelivat häntä syntymäpäivän johdosta. Toiseen onnittelukorttiin oli kirjoitettu syvällinen viisaus: "Mitä enemmän ikää karttuu, sitä vaikeampi on ajatella itseään vanhana." HP vakuuttaa, että näin se on.





Risteilyn loppuaika sujui maukkaan buffet-lounaan ja iloisen seurustelun merkeissä.


Kiitos koko heimolle mukavasta puolipäiväretkestä, ja hyvää alkavaa kesää kaikille. HP siirtyy nyt omille kesälaitumilleen Päijänteelle, mutta toivottaa kaikki halukkaat tervetulleeksi Toukolaan ihan milloin vain, silloin kuin itsekullekin sopii.

No comments: