Saturday, November 19, 2016

Meidän maa - ja sen sata tarinaa

Jokunen päivä sitten julkistettiin kirja tulevan Suomi 100 -juhlan merkeissä. Kirjan nimi on Tämä maa - Itsenäisen Suomen sata tarinaa. Kirjan kustantaja on Esko Ahon Verbatum Oy. Esko on myös kirjan päätoimittaja. Kun osa mukaan pyydetyistä kirjoittajista on kirjoittanut kaksikin artikkelia, sadan tekstin tekijöitä on noin 80. Meidät kaikki, ja joukko muita, oli kutsuttu hienoon julkistamistapahtumaan, joka oli Hotelli Kämpin peilisalissa. Kirja julkaistiin tässä vaiheessa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, mutta tekeillä on myös muita käännöksiä (kiina, venäjä?).



Kirjan ulkoasu on erityisen hieno. Kuvassa näkyvä kellertävä viiva on kuvattu digitaalisesti, ja se kuvaa joutsenen lentoa.


Avauspuheessaan Esko kiitteli kirjan tekijöitä ja painotti erityisesti sitä, kuinka myönteinen "hyvän olon" kokemus tämä iso kirjaprojekti oli, yksi mukavimmista hänen pitkällä ja monipuolisella urallaan. Artikkelien aiheet oli valittu sillä tavalla, että ne ovat menestystarinoita sekä Suomessa että maailmalla.


Suurimman työn kirjan eteen teki Tuula Kousa ja hänen firmansa, jolla on perin nostalginen nimi: Maisteri Kousan agentuuri ja editointi Oy. Ainakin HP:n mieleen nimi tuo 1900-luvun alun firmat. Sellaisena se poikkeaa edukseen nykymuodin mukaisista usein varsin keinotekoisista nimistä.


Kirjoittajista Tuula haastatteli kuutta henkilöä, kuten Olli Alhoa, jolla oli keskeinen rooli teoksen sisällön suunnittelussa. Myös HP oli haastateltujen joukossa, puhuimme Molotovin cocktailista.



HP:n toinen artikkeli käsitteli sitä, miten vuoden 1945 nobelisti (kemia) A.I. Virtanen oli 1960-luvun lopulla lähellä saada Nobel-palkinto toisenkin kerran, mutta paheneva Parkinsonin tauti vei loppusuoralla huippumiehen voimat.


Teoksessa puhuu vahvojen tekstien lisäksi loistava kuvitus. HP:n valinta kirjan parhaaksi kuvaksi on alla oleva laulujoutsen. Artikkeli käsittelee pitkää suojeluohjelmaa, jolla jo kuolemassa ollut laulujoutsenkanta pystyttiin pelastamaan. Samaan aikaan onnistuttiin pelastamaan myös merikotkat.


Tilaisuuden lopuksi Verbatum tarjosi satapäiselle osanottajakunnalle buffet-illallisen, jonka aikana keskustelu oli vilkasta.


Lopuksi HP, joka toimi parikymmentä vuotta pääkirjoitusspekulanttia, esittää vastoin bloginsa perinnettä ajankohtaisen poliittisen arvion. Se on se, että Esko Aho on kovaa vauhtia nousemassa, ei seuraaviin vaan sitä seuraaviin, presidentinvaaleihin ehdokkaaksi, jos niin haluaa. Hän on pääministerikautensa (1991-95) jälkeen meritoitunut monella tapaa: mm. Harvard, Sitra, Nokia, East Office ja Sperbak. Tämmöistä monipuolista ja relevanttia kokemusta hyvin harvalla on.

No, nähtäväksi jää, kuten meillä pääkirjoittajilla oli tapana sanoa.

1 comment:

Mikey Almas said...

Vilpittömästi olin niin surullinen, kun aviomiehelläni todettiin Parkinsons-tauti 2 vuotta sitten, kun hän oli 49-vuotias. Hänellä oli ojennettu asento, vapina, oikea käsi ei liiku ja myös sykkivä tunne kehossaan. Hänet asetettiin Senemetiin 8 kuukaudeksi, minkä jälkeen Siferol otettiin käyttöön ja korvattiin Senemetillä. Tänä aikana hänelle diagnosoitiin myös dementia. Hän aloitti hallusinaatiot, menetti yhteyden todellisuuteen. Epäillään, että se oli lääkitystä, otin hänet pois Siferolilta (lääkärin tietämyksen mukaan) ja aloitin hänet tohtori Itohanilta tilaamallamme luonnollisella kasviperäisellä koostumuksella. Hänen oireensa heikkenivät täysin Dr Itohan HERBAL Formula- tai Parkinsons-taudin luonnollisen 3 viikon käytön aikana. yrttivalmiste. Hän on nyt melkein 51-vuotias ja pärjää hyvin, tauti on täysin käännetty! aviomieheni parani ja nyt aviomiehelläni ei ole Parkinsonsia, menin sairaalaan, joka sanoi, että Parkinsonille ei ole parannuskeinoa, ja ilmoitin heille aviomieheni paranemisesta ja he olivat yllättyneitä. ota yhteyttä tohtori Itohaniin myös muiden useiden sairauksien varalta ja saat neuvoja avioliittoasioiden hoitamiseen. Hän on hyvä mies
Sähköposti greatcureman@gmail.com
Whatsapp +2348152855846