Wednesday, July 5, 2017

Kesän ensimmäiset vieraat Toukolassa

Kustin yo-juhlien jälkeen kesän muut tapahtumat ovat olleet pienimuotoisempia mutta ei yhtään vähemmän tärkeitä. Ensimmäiset kesävieraat olivat - nyt jo kolmannen kerran peräkkäin - Veera ja hänen ystävänsä Minni. He ovat muutenkin taivaltaneet yhtä jalkaa niin koulussa kuin urheilussakin. Molemmat aloittavat syksyllä lukion hyvässä koulussa, Haukilahden lukiossa.

Entiseen tapaan tytöt tulivat heti kesäkuun alussa Helsingistä Korpilahdelle linja-autolla, jossa HP ja Ulla olivat heitä vastassa.


Tyttöjen viiden päivän ohjelmassa tärkeintä oli rentoutuminen kouluvuoden jälkeen: lenkkeilyä, saunaa, letunpaistoa, laavulla rupattelua ym. Alkuyötkin, noin kello kolmeen saakka, he viettivät laavulla tutkaillen auringon laskua, yön ääniä kuunnellen ja jutellen niistä asioista, jotka heidän ikäisilleen tytöille ovat tärkeitä. Merkille pantavaa oli muutos viime vuodesta, kun heidän keskustelujensa aiheiksi olivat nousseet monet eettiset ja filosofiset kysymykset.


HP ja Ulla olivat ennen tyttöjen tuloa heti mökille tultuaan tehneet yllättävän havainnon, kun neljä isoa ja vähän aggressiivistakin lokkia lenteli mökkimme ympärillä. Alkuun HP luuli niiden pyydystävän pikkulintuja, jotka olivat laulusta päätelleen paenneet syvemmälle metsään. Kunnes takkatuli paljasti, mistä oli kysymys - mökin piipusta alkoi tulla sankkaa mustaa savua, joka lähti siitä, kun piippuhatun alle rakennettu pesä oli syttynyt palamaan.



Toisen lokkipariskunnan pesä löytyi mökin peltikatolta, josta HP haravoi sen pois. Pesässä olleen munan lokit olivat yrittäneet evakuoida, mutta se oli pudonnut nokasta maahan ja hajonnut. Kuoret löytyivät läheltä mökkiä. Tämän jälkeen lokit jättivät mökkimme rauhaan, ja pikkulinnut puolestaan saattoivat palata heille rakennettuihin pönttöihin, joita meillä on kaikkiaan viisi.



Seuraavan kuvan HP kävi ottamassa siinä puolen yön paikkeilla. Laavulla oli silloin jo hiljaista.



Auringon viime säteet valaisivat vielä maisemaa. Kaunista, eikös vain?



Kiitos käynnistänne, Veera ja Minni.

No comments: