Wednesday, July 12, 2017

Futis on perimmiltään juoksulaji

Samaan aikaan Porin Jazzin kanssa Stadissa kisattiin Helsinki Cupin merkeissä: paikalla on tuhansia nuoria pelaajia kaikkiaan 17 eri maasta. HP ja Ulla saivat keskiviikkona kutsun Talin kentälle seuraamaan Saken joukkueen (HJK) ottelua. Hyvin peli menikin, kun HJK voitti maalein 3-1. Topparina pelannut Sakke oli mukana siten, että antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Tämähän se on topparin rooli, antaa hyviä syöttöjä kärkihyökkääjille ja toisaalta katkaista vastustajan hyökkäykset. Suomen kaikkien aikojen parhaat pelaajat Jari Litmanen ja Sami Hyypiä olivat nimenomaan toppareita.



HP ei ole pariin vuoteen nähnytkään Saken pelaamista. Kehitys on ollut komea. Sakke on nopea, ja varsinkin lähtönopeus on kovaa luokkaa. Laukaukset ja syötöt lähtevät tarkasti ja voimalla, kuin kanuunasta. Ja sopivasti hänellä on myös leaderin otteita.



Ja lopuksi: Myös Tansaniasta oli tullut Helsinki Cuppiin joukkue. Se voitti kaksi ensimmäistä peliään, molemmat 8-1. Kun heiltä tv:ssä kysyttiin, miksi he ovat niin hyviä, joukkueen kapteeni vastasi, että kun me olemme niin nopeita. Ja jatkokysymykseen, miksi he ovat niin nopeita, vastaus kuului: Kun kellään meistä ei ole kännykkää.

Juhan tapana on korostaa sitä, että futis on juoksulaji. Niinhän se on, muistetaan vaikkapa Cristiano Ronaldoa, joka on juossut satasen vähän päälle kymmenen sekunnin.

No comments: