Wednesday, September 6, 2017

Kun käyt Nizzassa, poikkea Mori`s Bariin

Kun HP arvelee, että jokunen ystävä on lähdössä syyslomalle Nizzaan, hän tarjoaa luettavaksi jutun Mori`s Barista, joka on ollut hänen suosikkinsa ja kantapaikkansa jo kymmenen vuoden ajan. Nyt se on uudistunut sillä tavoin, että katutason terassin yhteyteen on rakennettu tasokas kalaravintola. Paikka sijaitsee Nizzan keskeisellä kävelykadulla Rue de Massénalla, lähellä omaa hotelliamme.


Alkupaloiksi kannattaa ottaa ostereita, jotka ovat taatusti tuoreita.



Pääruoaksi sopii merellinen paella, joka on valmistettu huolella ja ajan kanssa.


Mori´s Barin omistajan Antonion kanssa HP ja vaimonsa ovat ystävystyneet vuosien varrella. Hän muistaa meitä sekä aperitiivilla että digestiivillä, ja tietysti On the House.


Tunnettehan sanonnan, jonka mukaan Uskollisuus palkitaan. Pitää paikkansa myös Mori´s Barissa - molemmin puolin.


Ja lopuksi tulevien juttujen ennakointia. Tänään HP lähtee iltalaivalla Tallinnaan, josta jatkaa huomenaamulla Latviaan ja Kuurinmaalle. Matka on Turun Historiallisen Yhdistyksen järjestämä. Tarkoitus on viiden päivän aikana tutustua Kuurinmaan vaiherikkaaseen historiaan. HP:n anti matkan sisältöön on lähinnä siinä, että bussissa Riikasta Kuurinmaalle hän kertoo von der Goltzin osuudesta Latvian taisteluihin 1919 sikäläisten valkoisten joukkojen komentajana.

No comments: