Saturday, November 11, 2017

Ritva, Ilkka ja Rauhalan Osmo

Viime viikolla ystävämme Ritva ja Ilkka kutsuivat kokoon sen ryhmän, joka kesällä 2011 teki yhteisen synttärimatkan Edinburghiin (ks. blogit 8.6., 13.6. ja 29.6. 2011). Nyt kohteena oli Didrichsenin taidemuseo Helsingin Lehtisaaressa. Esillä oli Osmo Rauhalan 60-vuotisjuhlanäyttely, taidetta vuosilta 2016-2017, jolloin Osmon teemana oli värikäs rausku ja aina niin tyylikäs peura.






Osmo Rauhala on monipuolinen persoona, paitsi taiteilija myös luomuviljelijä, ekonomi ja kolumnisti, joka kesät viljelee tilaansa Nokian Siuron kylässä ja talvet tekee taidetta New Yorkissa.
Suomessa hänet tunnetaan parhaiten Tyrvään Pyhän Olavin kirkon sisätilojen maalauksista, jotka hän teki yhdessä Kuutti Lavosen kanssa.


Taidemuseosta meidät oli kutsuttu Ritvan ja Ilkan residenssiin, johon oli kävelyä noin 600 metriä. Illallisen jälkiruokana oli kakku, jonka vierellä paloi kynttilä sen merkiksi, että muistimme myös Ilkan taannoisia 75-vuotispäiviä. Lukemiseksi Ilkka sai Laura Kolben teoksen Kämp - hotelli ja sen kaupunki. Ja optioksi varattiin illallinen Kämpissä joskus joulun alla.



Kiitos, Ritva ja Ilkka. Mukavaa oli.

No comments: