Tuesday, January 9, 2018

Pysyvää valotaidetta Tallinnassa

Kävimme loppiaisen aikaan neljän päivän rentoutumislomalla vanhassa tutussa Kalev Spassa. Kun HP on siitä aiemmin jo pariin kertaan kirjoittanut, nyt kuvauksen kohteina olivat - osittain Helsingin valotaidepäivien innoittamana - Tallinnassa näkyvät valoilmiöt. Ehkä vaikuttavin oli Pyhän Olavin kirkon torni, joka valaisi hotellihuonettamme iltaisin ja öisin todella kauniisti. Kuva on otettu huoneemme ikkunasta.



Toiseen suuntaan avautuvasta ikkunasta näkyi legendaarinen Viru, jossa alempi teksti on vanhalta neuvostoajalla 1970-luvulta ja sen yläpuolella oleva komeampi kyltti on nykyiseltä markkinatalouden kaudelta.


Lauantaina menimme tapamme mukaan Estonia-teatteriin, jossa tarjolla oli Tsaikovskin joulusatu Pähkinänsärkijä. Baletin tuttu musiikki oli koskettavaa ja tanssijoiden esitykset plastisen kauniita.



Illalla hotelliin palatessamme HP kuvasi myös Vanhan kaupungin portinpylväät, jotka olivat saaneet päähänsä tonttulakit.


Koska Kalev Spa on parhaillaan remontissa, sen lobby baari ei ollut käytössä, joten piipahdimme iltapalalle Vene-keskuksessa olevaan Troikkaan, entiseen Puskiniin, joka nimenmuutoksen myötä on saanut hienoisen kasvojenkohotuksen.


Kalev Span täysremontti valmistuu elokuussa, joten lopputulos on käytävä ensi syksynä tsekkaamassa. Nyt meillä oli jo käytössä täysin remontoitu huone, iso ja viihtyisä.

No comments: