Wednesday, January 3, 2018

Ystäviä neljän vuosikymmenen takaa

Kuten muistatte, HP ja Ulla tapasivat lokakuun alussa Paimion sotaveteraanien 50-vuotisjuhlassa vanhat ystävänsä Timo ja Ulla Joutsamon (ks. blogi 2.10.). Sen HP jätti kertomatta, että saimme samalla kutsun Uuden vuoden vastaanottoon heidän residenssiinsä Maskussa.

No, matka Turkuun sujui mukavasti Onnibussilla, ja Timo oli meitä Volvollaan vastassa. Kello seitsemäksi Joutsamoille kokoontui isompi joukko, jossa useimpia meistä yhdistivät historian opinnot Turun yliopistossa 1960-luvulla ja sen jälkeen erilaiset assistentin tehtävät historian laitoksilla 1970-luvulla. Uuden vuoden vastaanotto on tällä ryhmällä jo perinne, ja me saimme kutsun ikään kuin sattumalta.

HP laittaa oheen muutaman kuvan vauhdikkaasta - ikäisillemme - illanvietosta, jossa koskettelimme kaikkia mahdollisia teemoja politiikkaakaan kaihtamatta.


Niin hauskaa ja mukavaa oli, oli kuin neljän vuosikymmenen erossa olo ei olisi tuntunut missään. Näinhän se on ystävien kesken.



Keitä meitä sitten Joutsamoilla oli. Edellä jo mainittujen lisäksi oli Hovit, Kerot ja Lahterot: Siis yhteensä kymmenen, ja kaikki vielä lujasti naimisissa keskenään. Muut ajoivat vielä yötä myöten Turkuun, meillä oli tilaisuus yöpyä juhlapaikalla.




Tässä skoolaamme Joutsamon Ullan johdolla vuodelle 2018. Otimme sillä tavalla ennakkoa, että tinaa emme valaneet. Sen sijasta meillä oli emännän ja isännän laatima ajankohtaista tietoutta mittaava tietokilpailu.


Ei muuta kuin kiitoksia kutsusta ja hienosta yhdessä olosta. Jos kutsu kuuluu, olemme vuoden päästä kernaasti mukana. Hyvää uutta vuotta.

No comments: