Thursday, December 28, 2017

Joulun kuvat - kolme tapaamista

Joulumme alkoi Halosilla, jonne Susanna, Timppa, Kusti ja Sakke olivat loihtineet tunnelmallisen aattoillan. Monet kiitokset teille.




Maukas aattoateria oli se perinteinen; paljon kalaa, kinkkua sekä laatikoita, jotka Ulla oli laittanut Jääkärinkadulla.


Aterian jälkeinen illan toinen päänumero oli lahjojen jako, jossa muiden mukana jännittivät myös Timpan isä Antti ja Saara.




Sen jälkeen kun pukki jokunen vuosi sitten lakkasi käymästä, on Sakke hoitanut pukin virkaa ja jakanut lahjat.


Joulupäivän kalkkuna-aterialle meidät oli kutsuttu Satun siskon Niinan kotiin Veikkolaan. Tässä vaiheessa tekniikka petti, kun HP:tä kohta kymmenen vuotta palvellut Sony rupesi temppuilemaan, eikä tästä tapaamisesta, jossa olivat mukana myös Juhan perhe Espoosta sekä Marja-Leena ja Pekka Jyväskylästä, taltioitunut kuin kaksi kuvaa, jälkimmäinenkin perin epätarkasti.


Mutta mukavaa meillä oli, niin kuin sukulaisten kesken ja hyvän aterian merkeissä on tapana. Kiitos Niina.


Joulun kolmas tapaaminen oli Tapaninpäivänä, kun HP:n lankoveli Pentti tuli Jääkärinkadulle. Alkuruoaksi Ulla laittoi blinejä ja pääruokana oli kinkkua ja laatikoita. Tämän tapaamisen pääaiheeksi nousi väkisin Gustav Adolf Joachim Rüdiger von der Goltz. Pentti oli näet lukenut tarkkaan HP:n käsikirjoituksen ja esitti siitä kommenttinsa. Aiheesta keskustelimme kolmisen tuntia. Kiitoksia, Pentti.

No comments: