Vielä ennen juhlaa Topia olivat Vaakunassa kannustamassa hänen tyttärensä Satu ja Niina sekä näiden lapset Veera ja Jaakko sekä Aino ja Aaro. "Topi suorastaan säteili", he kertoivat.


Topin ja miksei meidänkin iltamme huippuhetki oli tämä, kun Topi ensimmäisten joukossa pääsi tervehtimään nykyistä ja tulevaa presidenttiämme ja hänen upeaa vaimoaan. Tv-toimittaja tunnisti Topin ja kertoi, missä hän oli sodan aikana maataan puolustanut. Kertoi vielä senkin, että Topi on lahjakas hanuristi, joka yhtyneensä Topi ja pojat kanssa edelleen keikkailee.


Me puolestamme Espoon Nuottalahdessa nautimme kakkukahvit. Erityisen maukasta oli Satun leipoma juhlakakku, jossa ei ollut kermaa säästetty, ja komea oli myös isoista mustikoista taiteiltu risti.


Kahvin avec oli virolaisen Vana Tallinn -likööritehtaan erityisesti satavuotiaalle Suomelle valmistama juoma, jossa kaikkien tuntemaan peruslikööriin oli lisätty maukkaita yrttejä. Juha kertoi, että samaa juomaa oli tarjolla myös Linnan juhlissa.


Tv-lähetyksen mukaan myös Topi näytti viihtyvän erinomaisesti. Tässä hän - ihan kuvan keskellä - kuuntelee Ylioppilaslaulajien esitystä.


Tätä presidenttiparia on aina ilo katsella.


Illan päättyessä piipahdimme Ylen välityksellä myös kolmen maan, Suomen, Ruotsin ja Norjan rajojen kohtaamispisteessä. Komeasti kaunis lippumme siellä hulmusi.


Viimeiset kuvat ovat Helsingin ilotulituksesta, jota oli kokoontunut seuraamaan kymmeniä tuhansia ihmisiä.





Satulle, Juhalle ja Topille parhaat kiitokset ikimuistoisesta illasta. Meillä on maa, jossa on hyvä olla ja elää ja jota kannattaa puolustaa.