Saturday, September 18, 2021

Mökkinaapurit ensivisiitillä

Toukolan naapuriin valmistui kolme kesää sitten uusi vapaa-ajan asunto. Se noudattaa nykyisin suosittua linjaa: lautahirttä, isot ikkunat ja kaikki mukavuudet. Sen rinnalla oma 1980-luvun alussa valmistunut mökkimme tuntuu vähän vanhahtavalta, onhan se aikansa pyöröhirsiromantiikan edustaja. Mutta jokainenhan rakastaa omaa mökkiään, niin mekin.
Jo kolme kesää sitten olimme naapurissa Hannan ja Vesan luona tervetulokahveilla, mutta sitten korona tuli väliin ja vastavierailu toteutui vasta elokuussa 2021. Siinä ajassa naapurin lapsetkin ehtivät kasvaa aika lailla. Nautimme kuoharit HP:n synttärien merkeissä, joimme kahvit ja söimme Ullan tekemää mustikkapiirakkaa. Marjat olivat tietysti omasta takaa. Sekä vaihdoimme kokemuksia, joita meillä oli lähes neljältä vuosikymmenelta, uusilla naapureilta kolmen vuoden verran.
Naapureita kiinnosti erityisesti itse veistämämme rantasauna, jota HP ylpeänä esitteli.
Naapurimme asuvat Jyväskylässä ja käyvät mökillään myös talvella saunomassa. Samalla he lupasivat pitää silmällä myös Toukolaa, jossa tosin ei kohta 40 vuoden aikana ole käynyt kutsumattomia vieraita, mitä nyt yksi hirvi (tämä on oletus) kerran syksyllä kävi hiukan kaatamassa ulkokalusteita.

No comments: