Wednesday, November 2, 2022

Tupa oli täynnä kirjan ystäviä

HP:n haastattelu Helsingin kirjamessuilla viime perjantaina taisi mennä kohdalleen, sillä iso Suomenlinna-sali oli täppösen täynnä, lähes pari sataa kirjan ystävää oli tullut paikan päälle kuulemaan, mistä Kaksi vapausotaa -teos oikein kertoo. Onnistumiseen vaikutti olennaisesti se, että kustannustoimittaja Panu Väänänen johdatteli keskustelua rauhallisesti ja historian maisterin ammatitaidolla. HP:tä alkuun vähän jännitti, kun nelivuotinen koronasulku oli rajannut sosiaaliset tapahtumat minimiin.
Kuulijakunnasta Ulla oli tavoittanut myös tuttuja niskoja, kuten Susannan ja Kustin.
Haastattelun jälkeen HP signeerasi kirjojaan ostajille puolisen tuntia Otavan osastolla ja keskusteli kirjan sisällöstä asiakkaiden kanssa. Sen jälkeen hän kiirehti messualueen sushibaariin ja tapasi ystäviään, jotka olivat kokoontuneet cava-lasillisten ääreen. Mukavaa tuntui olevan.
Cava-session jälkeen HP ja Risto Krogerus lähtivät hyvin ansaitulle illalliselle. Susanna taas kiirehti Talentumin osastolle esittelemään ja signeeraamaan uutta kirjaansa Ilmastouudistajat, josta HP kertoo enemmän seuraavassa jutussaan.

No comments: