Thursday, February 9, 2023

Casa Largo ja kaksi kenraalia

HP ja Ulla olivat tiistaina aterioimassa Casa Largossa, joka on S-ryhmään kuuluva espanjalaistyyppinen ravintola legendaarisen Vaakunan katutasolla. Kuinkas sattuikaan, valitsimme ruoaksi valikoiman tapaksia, muun muassa grillatut jättikatkaravut ja mustekalat, vahvasti valkosipulilla maustettuina. Jälkiruoaksi otimme Irish Coffeen.
Kun olimme ruokailleet, seuraamme liittyi lankoveli Pentti, joka toi HP:lle kenraali Ari Puheloisen uunituoreet muistelmat. Etukäteen olimme sopineet, että arvioimme kirjan jahka HP on se lukenut. Se taas vaatii uuden session hyvän mallasviskin ääressä. Kirjan otsikko on hyvin houkutteleva, Sotilas ja työmies.
Viela tästä Casa Largosta. Sehän tarkoittaa isoa taloa, ja sillä varmaan halutaan viitata Vaakunan koko komeuteen. Talohan valmistui 1940-luvun loppuvuosina hotelliksi ja tavarataloksi. Kun HP kirjoitti SOK:n 75-vuotishistorian Yhdessä enemmän - SOK vuosina 1904-1979, hän kirjoitti Vaakunan talosta, että se valmistui Suomen parhaalle liikepaikalle. Tätä arviota ei ole tarpeen edelleenkään korjata.

No comments: