Sunday, February 12, 2023

"Pikkupoikien" isot harppaukset

Sakken ja Jaakon saavutuksia viime viikolla katsoessa palautui mieliin, että vielä jokunen vuosi sitten heitä kutsuttiin heimomme sisäisessä keskustelussa "pikkupojiksi". Näin tehtiin eroa vanhempiin sisaruksiin, jo korkeakouluissa opiskeleviin Kustiin ja Veeraan, ja kutsumanimillä on ollut ehdottoman myönteinen ja lämminhenkinen viritys. Viime vuosina nimitys on jäänyt pois käytöstä, kun pojat ovat kasvaneet miehen mittoihin. Myös koulutiellään he ovat ottaneet isoja harppauksia, kuten päättyneellä viikolla, kun Sakke siirtyi lukulomalleen valmistautumaan yo-kirjoituksiin ja Jaakosta tuli oman lukionsa niin sanotusti vanha abien jättäessä varsinaisen koulunkäyntinsä.
Helsingin penkkariajeluun torstaina osallistui yli neljä tuhatta abiturienttia ja yli sata autoa. Ilma oli sikäli koleinen, että tuuli oli ajoittain myrskylukemissa. Sakken koulun autosta HP sai varsin onnistuneen kuvan, kun Yle lähetti sen alueuutisissaan. Kun ajot oli ajettu, Ulla ja HP siirtyivät kipin kapin läheiseen Kappeliin nauttimaan rommitotit.
Jaakon Vanhojen tanssit olivat sitten perjantaina. Niissä emme olleet mukana kun läsnäolo oli rajoitettu kolmeen. Mutta Satu, Juha ja Veera nauttivat perinteisestä hienosta tunnelmasta Kaitaan lukiossa Espoossa. Alla olevat kuvat ovat Satun ottamia ja Juhan lähettämiä.
Komeat ovat olleet juhlat. Parhaat onnittelut ja menestystä. Sakkella juhlat vielä jatkuvat, sillä huomenna hänen abiryhmänsä suuntaa kahden päivän matkalle Tallinnaan.

No comments: