Thursday, March 8, 2007

Paluu Jyväskylään hyvässä seurassa



Kotimatkani Suomeen meni täsmälleen suunnitelmien ja aikataulun mukaan. Pääsin Timon autossa Atlantan lentokentälle, Timppa kun lähti neljän päivän työmatkalle Dallasiin. Atlantan lentokentän parkkialueet ovat nähtävyys sinänsä. Autoja on satoja tuhansia ja kirjaimellisesti silmänkantamattomiin, kun melkein jokainen päivittäin lähtevästä puolesta miljoonasta matkustajasta tule omalla autollaan. Uskomaton näky. Isoja ovat tietysti itse kenttäkin ja sen terminaalit. Atlantan lentoasemaan verrattuna Helsinki-Vantaa on kuin Korpilahden matkahuolto.

Atlantasta lensin (lähes 9 tuntia) Delta Air Linesin koneella Amsterdamiin, joka on mukava vaihtokenttä, paljon selkeämpi kuin Frankfurt tai varsinkin Pariisi, jossa kahden tunnin vaihtoaika ei tahdo riittää toiselle koneelle ehtimiseen. Amsterdamissa aikaa ei kulu kuin puolisen tuntia. Delta on Yhdysvaltojen suurimpia, ellei suurin, lentoyhtiö. Sen kotipaikka on Atlanta niin kuin Atlanta on Coca Colan, CNN:n ja DHL:nkin kotikaupunki.

Amsterdamista Helsinkiin kone oli hollantilainen KLM ja lentoaika runsaat kaksi tuntia. KLM:llä ja Deltalla on ns. strateginen allianssi, joten yhdellä lipulla matka joutui. Lentoasemalta pääsin Juhan perheen seurassa ja autolla mukavasti Jyväskylään, jossa Ulla oli laittanut illallisen. Kannattaa katsoa ensi viikon lopulla Jarven Kurmeeta, jossa on juttu illan pääruoasta. Juha perhe yöpyi meillä ja jatkoi sitten muutamaksi päiväksi Hankasalmelle hiihtämään Sadun vanhempien vapaa-ajan asunnolle. Torstaiaamuna Veera, joka nukkui vieressäni, herätti minut vähän ennen seitsemää. Olimme luvanneet laittaa koko joukolle aamiasta. Sen ytimeksi valitsimme muna-anjovis-voileivät, ja keitimme munia saman tien koko laatikollisen. Munat laitoimme yhteen koriin, jonka olin tuonut Veeralle Atlantan tuliaiseksi (ks. kuvaa ylh.). Aamun jobinposti oli se, että Jaakolla ilmeni korvatulehdus, ja äitinsä käytti häntä lääkärissä saamassa asianmukaiset lääkkeet.

Torstain iltapäivän käytin kuuden viikon aikana kertyneen postin ja lehtien lukemiseen. Yllättävää oli havaita, että kiinnostukseni maalisvaaleihin oli kutistunut olemattomiin, mutta ehkä se siitä toipuu. Tv:stä yritin katsoa vaalikeskustelua, mutta en jaksanut. Se on kai sitä jet lacia.

5 comments:

GrillSymbol said...

Moi,

kiitos viimeisestä. Mukavaa oli ja ruoka hyvää. Täällä on kiva talvisää, lunta sataa hiljakseen. Lähdemme juuri Häkärinteelle hiihtämään. Päivitin omaa blogiani mutta kuvien lähettäminen ei onnistunut. Yhteys ilmeisesti liian hidas. Katson illalla mitä voin tehdä.
Hyvää viikonloppua kaikille!

oki

Pappa's Blog said...

Hyvää viikonloppua myös Hankasalmelle, hyviä hiihtokelejä ja terveiset Jääskeläisille. Veeralta jäi ainakin huilu. Tuomme sen Turkuun maaliskuun lopussa.

Anonymous said...

Tere heimopäällikkö ja Veera,

Teittekö myös silmäleipiä?

Pappa's Blog said...

Hi
Emme tehneet vielä. Ne ovat Toukolan aamunavausten herkkuja.

Anonymous said...

Tere taas,

Totta, mutta ne ovat niin herkullisia.. Kyseessä on tavalliset juusto- tai kinkkuvoileivät, joissa päällimmäisenä on sipulirenkaista tehdyt silmät. Lapsien versiossa silminä taas kurkkuympyrät. Tällaiset leivät siis useinmiten pöydässä möksällä kun heimopäällikkö köksänä.

Kaikille Fabulous Friday!
Sussu