Sunday, May 13, 2007

Halosen perheen Mother´s Day


Haloset viettävät Äitienpäivää hyvin suomalaiseen tapaan. Timppa laittoi aamulla brunssin: kuohujuomaa, kahvia, lohileipiä sekä mustikoilla ja kermavaahdolla kuorrutettua banaanikakkua. Pojat muistivat äitiään komealla ruusukimpulla sekä koulussa ja päiväkerhossa tehdyillä lahjoilla: Kusti oli tehnyt hienot ja värikkäät ikkunariipukset lyijylasi-ikkunan menetelmällä (rakennussarjoja saa kaupasta). Sakke taas oli askarrellut monenlaista kaunista lahjaa kartongista ja paperista, mm. vuoden 2008 seinakalenterin. Lahjakontista löytyivät myös limenvihreät rullaluistimet.


Ennen puoltapäivää Haloset lähtivät erään suomalaisperheen läksiäisiin, kotiinpaluujuhlaan. Ne pidettiin paikallisella maatilalla. Timppa kuvasi mm. villasian - tämä tiedoksi Veeralle. Muutenkin oli hauskaa, kun eväätkin olivat picknik-tyyppiset. Kusti ja Sakke saivat ratsastaa hevosella.


Minä puolestani katselin netistä Suomi-Kanada -ottelun. Sitä ennen olin katsonut formulakisat tv:stä. Kumpaakaan lajia en viitsi erityisemmin kommentoida. Lätkäottelun amerikkalainen selostaja (internetissä) oli kuitenkin miellyttävä, koska hän muistutti laskujeni mukaan parikymmentä kertaa Suomen MM-kultamitalista 1995, aina kun Peltonen, Lehtinen ja Kapanen olivat laatikossa. Minua on vuosia ärsyttänyt suomalaisten urheilujournalistien ja jääkiekon ns. asiantuntijoiden tapa vähätellä Tukholman MM-kultaa ja todistella, että joku hävitty loppuottelu olympialaissa tai Canada Cupissa olisi jotenkin arvokkaampi. Tämä on sitä lajiniilojen kapeakatseisuutta ja historiattomuutta.

No comments: