Thursday, September 11, 2008

Karhu-Kopla kartanoiden maisemissa

Viime vuoden heinäkuussa kerroin Karhu-Koplasta, joka silloin vietti 45-vuotisjuhlakokoustaan Toukolassa. Nyt, 8-9. syyskuuta, tapasimme Kaarina ja Olavi Hovin kotikartanossa Hovimäessä Kangasalan pitäjän Sahalahdessä. Hirsitalo oli komea, kehikkoa lukuunottamatta pääosin Kaarinan ja Olavin omaa tekoa. Aikamoinen suoritus virkeiltä eläkeläisiltä.
Karhu-Kopla oli paikalla täysilukuisena, sillä myös Pirkko ja Simo Soininen olivat paikalla. Samalla saimme kutsun Sotkamoon heidän kesäpaikkaansa joskus Kainuun Runoviikkojen aikaan ensi heinäkuussa.
Ohjelma Hovimäessä oli kiintoisa: vapaata seurustelua, herkullisia aterioita ja pehmeitä juomia. Ja toki myös maailmanparannusta, niin kuin historioitsijoille kuuluukin. Tiistaina teimme kuntakierroksen, jossa Olavi esitteli Kangasalan nähtävyyksiä, mm. pitäjän komeat kartanot Liuksialan ja Vääksyn. Kävimme myös Vehoniemen automuseossa, jossa oli monia hienosti entisöityjä autoja ja moottoripyöriä. Kuvamme autot ovat vuoden 1935 mallia oleva Renault sekä Zis mallia 1948. Viimeksi mainitun Neuvostoliitto lahjoitti presidentti J. K. Paasikivelle; punainen vaakuna auton etupuskurissa kertoo, että presidentti myös käytti autoa. Ihan pienokaisia autot eivät ole, sillä Rellun moottori on 5,6- ja Zisin 6,1 -litrainen.
Kiitokset vielä Kaarinalle ja Olaville.






No comments: