Tuesday, November 25, 2008

Rymy-Eetun Pitkällä lounaalla

Juha täytti 40 vuotta maanantaina 17. marraskuuta. Juhlia oli pariinkin otteeseen. Ensin Satu järjesti lauantaina 15.12. kotonaan iltapäiväcocktailit lähiomaisille ja sen jälkeen vei Juhan juhlaillalliselle Savoyhin.

Maanantaina Juha sai postissa seuraavan viestin:
"Kutsumme Sinut ensi lauantaina 22. marraskuuta Helsinkiin. Esitämme, että otat bussin, joka lähtee kotinne edustalta noin klo 15.24. Kampin bussiterminaalissa on klo 15.46 vastassa ryhmämme jäsen, joka ohjaa Sinut oikeaan osoitteeseen. Tilaisuus päättyy klo 19.
Tervetuloa
Joukko ystäviä"


Katsotaanpa, mistä oikein oli kysymys. Juhan lankomies (sisaren kautta) Timo oli vastassa Kampissa ja johdatteli Juhan paikkaan, joka siis oli hänelle yllätys. (Kuva otettu klo 22)
Rymy-Eetu on Erottajalla oleva suosittu baijerilaistyyppinen ravintola, jossa baijerilaista ja muuta kevyttä musiikkia soittaa Tohtori Floppi ja hänen Nahkahousuorkesterinsa. Kun Juha Timon opastamana saapui paikalle, orkesteri soitti ja me lauloimme sen tutun "Paljon onnea vaan", myös englanniksi kun saksaksi emme osanneet. Myöhemmin illalla orkesteli vaihtui ja tilalle tuli bändi, joka soitti modernia tanssimusiikkia. Silloin saksalaistyyppinen olutravintola muuttui äkkiä nuorison suosimaksi tanssiravintolaksi, johon vielä pikkutunneilla oli pitkät jonot.
Meitä oli kahdeksan hengen ryhmä, ja illalliseksi olimme varanneet Rymy-Eetun "Pitkän lounaan", jossa tavalliseen lounaaseen verrattuna on se etu, että sitä tarjoillaan aina klo 24:ään saakka. Ja syötävääkin siinä on: 1. sillilautanen, 2. carrymakkarat, 3. porsaanpaistia, 4. omenapiiras ja 5. kahvi avec.

Meitä palveli upeasti Aino, joka tässä tarjoilee Juhalle (vas.) ja Mikalle, joka on Juhan toinen lanko, vaimon sisaren mies.
Illan ainoan puheen piti Juhan eno ja kummi Pentti Sakari, joka ojensi isänsä (Juhan isoisän) Viljo Sakari Airion vanhan taskukellon Juhalle, joka jatkaa Sakari-perinteitä. Puhe oli siis ainoa, mutta muuten kyllä puhuttiin vilkkaasti, välillä jopa oikeinkin vilkkaasti.
Tommi Huusko on Juhan vanha koulu- ja opiskelukaveri ja nykyinen yhtiökumppani jo 15 vuoden ajalta. Nuorten miesten firma aloitti Jyväskylässä Pietari Express Oy:nä ja toimii nykyisin Vantaalla nimellä PEX-Logistics Oy.
Arolan Heikki (alla vas.) on aviossa Juhan toisen kummin eli Johannan kanssa, jota sattuneesta syystä ei ollut juhliin kutsuttu, kun tarkoitus oli, että annetaan äijäenergian vapaasti hyrrätä. Kuvassa oikealla edellä jo mainittu Timo.
Arolan Jussi on Juhan toiseksi ainoa miesserkku. Hänen veljensä Otto oli estynyt osallistumasta.

Kuten yllä olevasta kutsusta näimme, "tilaisuuden" piti päättyä klo 19. Toisin kuitenkin kävi. Vain Mika joutui lähtemään klo 19. Muut lopettivat myöhemmin: Pentti klo 21, Jussi klo 23, Heikki, Tommi ja Heimopäällikkö klo 24 sekä Juha ja Timo klo 01. Ajat ovat noin-aikoja.
Ja kuten seuravista kuvista näemme, tunnelma lähenteli kattoa. Mutta kuten muuan ystäväni tapaa sanoa: "Hauskaa oli - kaikki muu kiistetään."




2 comments:

Anonymous said...

Ladies - otetaan mallia!

t. Sussu

Anonymous said...

Kiitos kokoonkutsujille ja mukana olleille.
Kivaa oli loppuun asti!

Oki