Wednesday, June 29, 2011

Sweet Saturday Edinburghissa - III/III

Tämän kolmannen Edinburgh-jutun julkaisu viivästyi, kun tietoyhteys, varsinkin kuvankäsittely, ei mökillä ottanut toimiakseen. Tätä kirjoitan nyt Stadissa, jonne tulimme huomenna alkavan Toscanan-matkamme takia. Poimin koosteeseen kokoelman siitä, mitä kaikkea muuta skottien pääkaupungissa näimme.Yllä oleva kuva on isosta myymälästä, jossa myytiin villatuotteita, mm. kaulaliinoja (ks. alempana). Myymälän yhteydessä toimi myös alan museo.


The Palace of Holyroodhouse on vaikuttava linna: rakennettu 1500- ja 1600 -luvuilla. Toimii nyt museona mutta on edelleen Britannian kuningashuoneen kesäkäytössä. Kun kuvaaminen sisätiloissa ei ollut sallittua, meidän on tyytyminen ulkokuvaan.


Edinburghissa oli myös myytävä maailman pienimmät viskipullot, painoa jokunen gramma ja hinta yksi euro. Aitoa mallasviskiä. Kuvan herroilla on ihkauudet skottikaulaliinat.


Edinburghin kuvatuin nähtävyys on iso linnoitus. Siellä emme tällä kertaa käyneet kun kohde oli tuttu jo entuudestaan.


Skotit, joita on saman verran kuin suomalaisia, ovat ylpeitä erityisyydestään. Heillä on myös oma parlamenttiu, jonka arkkitehtuuri herättää taatusti huomiota. Jäseniä parlamentissa on 130.


Herrasmiehet eivät Britanniassa ahtaudu jonkun Mersun takapenkille vaan aitoon London City -taksiin. Siiihen voi nousta pystyssä päin ja silinterihattu pysyy silti päässä. Yleensä autot ovat mustia, mutta tämä oli vihreä, koska oli ekomallia.

No comments: