Wednesday, August 31, 2011

Toscanan auringon alla III/III

Yksi Toscanan vähemmän tunnettuja nähtävyyksiä on Il Paradiso di Frassina, pieni viinitila, jossa rypäleiden makua parannetaan Mozartin sinfoniolla, jotka tasokkaat kaiuttimet välittävät viinitarhaan. Kyseessä on myös yliopistotason tutkimus, sillä sekä Firenzen että Pisan yliopistot ovat liittäneet kokeilun ohjelmaansa. Lopulliset tulokset valmistuvat 2014, mutta jo ennakkotiedot kertovat, että Mozartin musiikilla on suotuisa vaikutus rypäleiden ja viinin laatuun.


Kun maistelimme tilan viinejä, emme käyneet kiistämään musiikin suotuisaa vaikutusta. Muutaman pullon ostimme myös mukaamme, ja taisi jokunen kestää ihan Suomeen saakka.


Toinen retkikohteemme oli iki-ihana Sienan kulttuurikaupunki, joka on yli tuhat vuotta vanha. Tunnetun legendan mukaan veljekset Romulus ja Remus, jotka olivat antiikin Rooman perustajia ja jotka saivat äidinmaitonsa suden utareista, elivät ensi vuotensa Sienan seudulla.

Sienan katedraali on Italin vanhin, sen rakentaminen aloitettiin 1226. Todella komea kokonaisuus ja Italian kolmanneksi suurin.


Vaikuttava nähtävyys on myös kaupungintalo, vanha sekin, sillä talo valmistui 1289-1305.



Osa ryhmästämme, Haloset ja Nuottaniemen Perkot, jatkoi lomaansa muutaman päivän ajan tutustumisella Rooman nähtävyyksiin. Mutta se onkin jo toinen juttu.


Matkan karonkka pidettiin elokuussa Nuottaniemessa, Juhan ja Satun patiolla. Tarjolla oli italialaishenkisiä herkkuja kuten Toscanan viinejä, grappaa, Parman kinkkua ja ripsejä, joita myös Toscanassa oli tarjolla.


Hieno syntymäpäivälahja kaikin puolin, lämpimät kiitokset siitä. Ja parasta oli, että olimme kaikki mukana.


Lapset eivät ryhmäkuvaan ennättäneet, sillä he pelasivat koko illan futista - kuinkas muuten. Toki pikaisesti piipahtivat aterialla.



1 comment:

Anonymous said...

En tie sit.
Kiitos kaikille, kivaa oli, hienoja futispelejä, hyvää ruokaa, viiniä etc etc

Oki