Wednesday, October 29, 2014

Etelä-Italian lumo III/IV - pieniä perheyrityksiä

Viikkomme ohjelmaan kuului käyntejä pienissä perheyrityksissä, joissa valmistettiin Sorrenton alueen merkkituotteita kuten kuuluisaa limoncelloa, sitruunalikööriä.
 
Tämän pitkään toimineen limoncello-yrityksen vastuu oli juuri siirtynyt isältä tyttärelle (oikealla).

Limonit (eräs sitruunalaji) tuotettiin itse, kun viljelytilaa oli muutama hehtaari, ja huomaa, keskellä Sorrentoa.

Seuraavassa paikassa saimme tutustua siihen, miten mozzarellaa valmistetaan käsityönä keskellä Sorrentoa ja omien lehmien maidosta.


Maria oli juustomestarin nimi. Hän on tehnyt mozzarellaa lähes 20 vuotta, joten taito on hyppysissä.




Käynteihin kuului tietysti tuotteiden maistiaisia yritysten omissa ravintoloissa.




Kolmannen tuotesittelyn saimme pienessä pasta- ja makaroonitehtaassa. Sitä mainostetaan yhtenä harvoista, jossa käsityö on vielä arvossaan.




Yirtyksen markkinointipäällikkö oli vauhdikas herra.

Kierrosten jälkeen oli luonnollisesti varattu aikaa ostoksille.



No comments: