Monday, November 24, 2014

Sympaattiset Martin Markkinat

Viikonloppuna pidettiin 31. kerran Martin Markkinat, virolaisten markkinointitempaus Helsingissä. Paikkana oli Kaapelitehdas Ruoholahdessa. Vanha kiinteistö on suosittu, siellä pidetään runsaasti erilaisia kulttuuri- ym. tilaisuuksia, vaikka miljöö tuokin mieleen neuvostoajan lähiöt ja teollisuusalueet Leningradissa ja Tallinnassa. Siellä on myös gallerioita ja pikkuliikkeitä, ja paikkaa on kutsuttu jopa Kulttuurin Mekaksi.

Suomen Viro-ystävien yhdistys, Tuglas-Seura oli markkinoiden taustavoima.


Väkeä oli sunnuntaina puolelta päivin runsaasti liikkeellä. Viro kiinnostaa suomalaisia, muitakin kuin halvan viinan takia Tallinnaan menijöitä.



Tällä kertaa ruoka-, matkailu- ja muun  tarjonnan painopiste oli Etelä-Virossa, Tarton seudulla.


Tarjolla oli perinteisiä virolaisia herkkuja, kuten villisika- ja hirvimakkaraa, juustoja, leivonnaisia, savustettua ankkaa, ym.



Myös matkailualan yrittäjät esittelivät ohjelmiaan, ja kauppoja varmaan tehtiin myöhemmin paljon.
Luentosalissa oli tarjolla musiikki- ja kultturiesityksiä.


Tässä haastatellaan virolaista ministeriä (vasemmalla), jonka nimi ei jäänyt HP:n mieleen.


Kotiin Jääkärinkadulle kertyi yhtä ja toista: kolmen sortin makkaraa, tosi tuimaa sinappia, suolakurkkuja, hapankaalia, kynttilöitä, smetanaa, piparkakkutaloja ja lanttusipsejä. Mahtuivat sentään yhteen kuvaan. Sakuakin oli tarjolla, mutta sitä emme kantaneet kotiin vaan nautimme paikan päällä.

Lopuksi tietokilpailukysymys kaikille palstan lukijoille: Paljonko oheiset ostokset maksoivat yhteensä? Lähetä arviosi HP:n sähköpostiin touko.perko.ky@elisanet.fi viimeistään ensi lauantaina 29.11. klo 15. Palkinnot jaetaan sitten samana lauantaina klo 16 Sweet Saturdayssa Kappelissa.
 
 
 
 

No comments: