Thursday, December 18, 2014

Funchalin joulukuu I/III: Ensiuinti Atlantissa

Tämänkertainen Madeiran-matkamme jakaantui sillä tavalla kahtia, että ensi viikon vietimme "omassa" Miramarissamme, joka on "Garden Hotel", siis kartanohotelli. Toisen viikon olimme vaihtaneet Pestana Palmsiin, joka on "Ocean Hotel", merenrantahotelli.

Miramarissa otin saapumisiltana pari kuvaa parvekkeen iltanäkymistä jotka ovat aina yhtä kiehtovat; toisen hotellin puistikosta, toisen kaupungista.



Kolmas kuva on pilvipeitteiseltä taivaalta, ja nimesin otoksen "Funchalin kuu-ukoksi".


Pestana Palmsin ydin on vasemmalla näkyvä vanha kartano, johon on rakennettu ravintola, baari, kirjasto ja oleskelutilat. Asuintilat ovat sitten kahdessa erillisessä rakennuksessa, joissa on myös ravintoloita, kuntosaleja, saunat ym.


Näkymät Palmsin parvekkeelta ovat ihan erilaiset kuin Miramarista. Mahtava Atlantti hallitsee maisemaa, ja oman rosonsa valtamereen antavat muinaisten tulivuorenpurkausten ja maanjäristysten jäänteet.




Nyt, yli 73-vuotiaana, HP kastautui ensi kerran Atlantissa, kun sattui sopivasti asumaan valtamerihotellissa. Edellinen valtameriuinti on vuodelta 1990, silloin Tyynessä valtameressä Honolulussa. Atlantin veden lämpötila oli 19 astetta, vähän alempi kuin ilman lämpötila. Olosuhteet olivat siis kutakuinkin samat kuin Päijänteellä kesäkuussa.



Uinti-ilma ei ollut ihan paras mahdollinen, kun tuultakin oli. Onneksi vasta myöhemmin HP luki ilmoitustaululta, että keli oli sellainen, että uinti oli sallittu vain hyville uimareille.

No comments: