Tuesday, December 23, 2014

Funchalin joulukuu II/III: Mukavia tapaamisia

Pestanan lomaosakkailla on perinteenä tavata - organisoitujen retkien lisäksi - kerran pari viikossa eri paikoissa. Joka tiistai on Pestana-ketjun hotelleissa Owners Evening, leppoisa mutta kuitenkin tyylikäs cocktail-tilaisuus, jossa saa tavata vanhoja tuttuja ja löytää uusia. Laitan kuvia toisen viikkomme tapaamisesta Pestana Palmsista, jossa Ulla yllättäen tapasi vanhan kollegansa Jyväskylästä.

 
Ensimmäisen kerran Pestanan Suomi Teamin virkailijat järjestivät 6. joulukuuta itsenäisyyspäivän vastaanoton hotelli Promenadissa, jonne kokoontui runsaat sata suomalaista glögin, pikkupurtavan sekä puhe- ja lauluohjelman merkeissä. Me tutustuimme lähemmin vantaalaiseen pariskuntaan. He viettivät kuuden viikon lomaansa ja olivat hyvin tyytyväisiä oloonsa. Varmaan huomaat, että tulokuva Promenadiin on otettu peilin kautta.
 

Itsenäisyyspäivän iltana matkasimme bussilla ylös vuorille kiehtovaan ravintolaan, jonka hittituote on Madeiralainen ilta. Tarjoiluun kuuluu alkupalojen (paikallista maalaismakkaraa) jälkeen komea lihavarras, jälkiruoat ja tietysti viinit ja maalaisrommi ruokajuomina. Meitä suomalaisia muistettiin vielä erikseen, kun saimme heti alkuun kuohuviinit ja onnen toivotukset. Aterian lisäksi tarjolla kansantanssia ja fado-musiikkia.


Kävimme myös Casinon konserttisalissa, jossa esiintyi loistava Hungarian Salon Orchestra tanssijoineen. Keisarinna Sissin, joka oli useita viikkoja Madeiralla hoitamassa terveyttään, mielikappaleista koottu Autumn Leaves koostui kevyestä klassisesta, kuten Straussista, Leharista, Kalmanista ym. Konsertin avasi Keisarivalssi ja lopetti When the Saints Go Marching In. HP ihastui erityisesti ensiviulistin Edina Tenkin taiturimaiseen soittoon.

 
Rauhallista Joulua kaikille

No comments: