Sunday, December 28, 2014

Joulunviettoa Kampissa ja Ullanlinnassa

Viime vuosien tapaan heimomme kokoontui jouluaattona iltapäivällä Lapinlahdenkadulle Susannan ja Timon vieraiksi. Kyseessä olivat myös tupaantuliaiset, sillä talossa oli juuri valmistunut iso putki-, ilmastointi- ja maalausremontti. Paikat olivat entistä upeammassa kunnossa. HP:tä miellytti erityisesti tehokas ilmankierto ja uusi sauna, joka oli rakennettu vanhan suihkuhuoneen tiloihin. Kuva saunasta on otettu tunnelmavalaistuksessa, ja kuten huomaat, ihan kylpemiskunnossa se ei vielä ollut kun kiukaan sähkötyöt olivat tekemättä. Susanna on ristinyt saunan ja sen vieressä olevan suihkuosaston City Spaksi. Ja niinhän se on, ettei sauna enää ole perinteinen paikka, jossa käydään pesemässä selkä ja kainalot vaan tila, jossa voi hemmotella itseään esim. työpäivän päätteeksi.


Mutta itse pääasiaan. Kaikki oli valmiina jouluaaton päivällistä ja lahjojen jakoa varten. Lahjoja näytti olevan runsaasti, ja juhlapöytä oli katettu yhdelletoista. Mukana  oli myös Timon isä Antti.



Asiaan kuului, että ennen päivällistä ilmassa oli pientä jännityksen tuntua.



Timo ja Susanna kantoivat päävastuun aattoateriasta, kuten kinkusta ja viineistä, mutta muitakin mestarikokkeja oli tukena: Juha oli tehnyt Espoossa monenlaisia kalaherkkuja, joista erityisesti kolme päivää suolaliemessä muhinut Jääkellarin lohi oli mieleenpainuvan mehukas. Ulla puolestaan oli valmistanut laatikot ja rosolit. Myös jouluhalko oli Ullan tekemä.


Jouluaatto huipentui lahjojen jakoon. Pukki ei tullut paikalle kun heimon nuorimmaisetkaan eivät enää pukkiin uskoneet. Lahjat sen sijaan synnyttivät iloisia ilmeitä, muutaman kerran jopa riemun kiljahduksia.



Lahjojen jaon jälkeen nautittiin yhdessäolosta ja myös lahjoista. Illan päätteeksi aikuiset nauttivat erilaisia jalojuomia ja lapset pistivät pukin tuoman piparkakkutalon niin sanotusti parempiin suihin.



Herkuttelu jatkui Tapaninpäivänä Jääkärinkadulla, jossa Ulla tarjoili päivällisen. Susanna, Timo, Kusti ja Sakke eivät olleet paikalla, koska olivat matkalla Rukalle viettämään viikon mittaista talvilomaa. Sen sijaan Juhan appivanhemmat Marja-Leena ja Pekka olivat mukana, joten pöytä oli katettu kahdeksalle.


Pääruokana oli herkullinen kalkkuna, joka oli ostettu Votkinsin Veijolta. Ulla aloitti sen paistamisen aamulla kello viisi. Maukasta ja mureaa tuli, parasta mitä HP muistaa syöneensä. Lieneekö asiaan vaikuttanut se, että hän laittoi kalkkunan sisään mausteeksi viisi appelsiinia kuorineen. Puolen tunnin välein Ulla valeli kalkkunan sulatetun voin ja appelsiinimehun seoksella. Kaiken kruununa oli tietysti herkullinen kastike.
 
 


Veeran ja Jaakon pappakaksikko nautti päivällisen päätteeksi muutaman Bowmore-mallasviskin


Marja-Leena ja Veera puolestaan ihastelivat Ullan joululahjaa, Iittalan mallistosta löytynyttä Nappula-kynttelikköä.

Kiitos kaikille hyvän joulun järjestelyistä, mukavasta yhdessäolosta, lahjoista ja joulutervehdyksistä.
Ps. Muistithan klikata kuvat suuremaksi.

No comments: