Friday, June 19, 2015

Tuurin maalit ovat nyt seinässä

Kuten HP aikaisemmin kertoi, Tuurin kyläkaupasta tarttui mukaan 30 litraa talomaalia: 20 litraa tummaa kanto-sävytettyä ja 10 litraa vitivalkoista. Muutamassa päivässä maalit löysivät paikkansa kun Toukolaan saapui mukavasti talkooväkeä.
Ensin maalaushommissa olivat Kusti, Sakke ja Ulla. HP keskittyi ikkunoiden ja ovien vuorilautojen vaihtoon.



Välillä toki vähän juhlittiin, kun poikien lähestyvien synttärien merkeissä juotiin kakkukahvit.


Merkille pantava tapaus oli myös se, kun Timpan tabletista katsoimme vuoden  futismatsin Juventus-Barcelona, joka päättyi tulokseen 1-3. Huomaa katselulaitteemme takan reunalla. Pienihän se oli, mutta koko ei tunnelmaa haitannut. Meillä oli myös viiden euron vedonlyönti ottelun lopputuloksesta ja maalintekijöistä. Kusti osoitti kovan luokan asiantuntemusta veikkaamalla sekä lopputuloksen että kaikki neljä maalintekijää oikein. Hän kääri siis koko potin, kaikki 20 euroa.


Miehen mittoihin kasvanut Kusti osoittautui myös oivaksi halkokirveen käyttäjäksi. Kuvan puut syntyivät noin tunnissa.


Sakke osallistui puusouviin kuljettamalla klapeja kottikärryillä.


Kun Halosten perhe vaihtoi maisemaa Yhdysvaltoihin (mm. New York, Washington ja Buffalo), maalaustalkoisiin liittyi Veera. Alkuun hänellä oli neljän päivän ajan lomaseuranaan luistelukollegansa Minni. He viihtyivät laavulla, paistoivat lettuja, saunoivat ja uivat noin 12 asteisessa Päijänteessä.


Minnin lähdettyä Veeran osuudeksi maalaistalkoissa tuli ikkunoiden ja ovien uusien vuorilautojen maalaus kahteen kertaan. Taitoluistelussa opittu liikunnan plastisuus osoittautui hyödylliseksi myös maalauksessa. Siveltimen vedot olivat heti alussa pitkiä ja sulavia, ei mitään töpötystä.



Pitkien päivien päätteeksi maittoi saunan lisäksi myös uni.


Vähän ennen juhannusta maalausurakka oli jo pientä fikseerausta vaille valmis, mistä malliksi pari kuvaa.



Ennen omaa urakkaamme myös luottorakentajamme Tapsa oli toukokuun alussa käynyt nikkaroimassa saunarantaan uudet portaat kun HP:n 30 vuotta sitten tekemät portaat alkoivat olla yli seitsenkymppisille turhan raskaat. Nyt askelkorkeutta madallutettiin selvästi.


Samalla Tapsa uusi myös yläterassin entiset valkoiset kaiteet, ja lopputulos on varsin hieno. Ensi vuonna nämä uudisrakenteet maalataan tummalla terassiöljyllä, joka on sävytetty talon väriin.



No comments: