Thursday, September 17, 2015

Ulkogrilli päivitettiin nykyhetkeen

HP rakensi kesällä 1994 yhdessä turkulaisen ystävänsä Matin kanssa mökillemme tiilestä ulkogrillin, joka palveli ihan kelvollisesti 21 vuotta. Viimeksi sillä tehtiin  kunnon ateria elokuun alussa, kun Marja-Leena ja Pekka olivat vieraina (ks. kuvaa blogissa 15.8.2015).

Olimme ajatelleet, että kesällä 2016 korvaamme grillin ja sen yhteydessä olevan savustuspöntön kesäkeittiöllä, jotka nykyisin olevat suurta muotia.


Kun kesäkeittiöstä oli puhetta myös vieraidemme kanssa, Marja-Leena arveli sen heikentävän maisemaa. Tätä jäimme miettimään, ja päätimmekin luopua kesäkeittiöstä ja korvata sen isolla kaasugrillillä, jotka niinikään ovat nykyisin muodissa.


Kun tiiligrilli oli vankkaa tekoa, HP käytti sen purkamiseen rautakankea ja hartiapankkia.


Purkutiilet varastoitiin piiloon päämökin terassin alle odottamaan mahdollista myöhempää käyttöä. Grillissä lämpökäsitelty ja betonin vahvistamana tiili kun on lujaa tekoa esimerkiksi tulevien rakennusprojektien tukijaloiksi.


Kaasugrillin valinta oli helppoa, kun kärkimerkkeihin kuuluvalla Landmannilla oli tarjolla grilli, joka oli asennettu tummaksi maalattuun puuvaunuun.


Ensi-illassa HP grillasi isohkon lohen kylkipalan, josta tulikin varsin maittavaista. Ensi kesänä herkuttelemme sitten lisää ystävien kanssa.


 
 
 

No comments: