Monday, November 9, 2015

Isänpäivä Ateneumissa ja Belgessä

Jo toistamiseen poikkesimme perinteestä kun emme viettäneet Isänpäivää Jääkärinkadulla. Aloitimme Ateneumista, jota valaisi kirkas tähti Ranskasta, maailmankuulu valokuvajournalismin isäksi kutsuttu Henri Cartier-Bresson (1908-2004). Myös vuosi sitten kohteemme oli Ateneum, jossa teemana oli silloin Sibelius. Päivällisen söimme Kappelissa (ks. blogi 10.11.2014).


Cartier-Bressonille valokuvaus oli keino kertoa tarinoita elämästä, vangita filmille merkityksellisiä, yllätyksellisiä ja ratkaisevia hetkiä. Hän etsi eri puolilta maailmaa - Intia oli hänen suosikkinsa - kuvia tavallisesta elämästä ja kunnioitti myös syrjäpolkujen kulkijoita...



...kuten näitä ilotyttöjä Mexico Cityssä. Näyttely on kiertänyt vuodesta 2003 maailmaa, Helsinkiin se tuli Tukholmasta.


Mustavalkoisten kuvien valot ja varjot loivat upeaa tunnelmaa. Näyttely on avoinna tammikuun loppuun 2016, joten käykää katsomassa. HP aikoo vierailla siellä toistamiseen oppiakseen jotakin valokuvauksesta.



Kierroksen päätteeksi heimomme isät ja heidän lapsensa asettuivat yhteiskuvaan Ateneum Shopin edustalle.

Seuraavat otokset ovatkin sitten Belgessä, jossa tarjolla oli Ateneumin näyttelyyn yhdistetty Taidemenu, alkuruokana simpukoita, pääruokana siikaa tai hirveä ja jälkiruoaksi useitakin vaihtoehtoja.


Päivällinen päättyi seremoniaan, jossa Susanna ja Juha ojensivat isälleen perheidensä lahjat. Kovin mieluisia olivat. HP kiittää kaikkia mukavasta päivästä, ja erikseen vielä Ullaa, jonka ideasta ja toimeenpanosta vietimme Isänpäivän 2015.



 
 

No comments: