Friday, October 30, 2015

Vierestä vietiin,sano entinen flikka tansseissa

HP:lle kävi vähän samalla tavalla kuin entiselle tytölle tansseissa: läheltä piti kun vierestä vietiin. Mutta hyvä näinkin, sillä Virtasen elämäkerta valittiin Kanava-lehden vuoden 2015 tietokirjakilpailussa kärkikymmenikköön. Ehdolla oli 167 tietokirjaa, jotka 30 kustantajaa oli lähettänyt kilpailun raadille arvioitaviksi. Kuin vain yksi valittiin, arvattavaksi jää, mihin HP sijoittui välillä 2. - 10.
Paras palkinto on tietysti se vahva julkisuus, josta HP on AIV-kirjansa seurauksena saanut nauttia koko vuoden ajan ja josta HP on blogissaan tunnollisesti raportoinut. Joku voi pitää tätä elvistelynä - ja sitä se voi ollakin - mutta HP pitää sitä itsensä brändäyksenä, joka nykyisin on muotia ja joka pienyrittäjälle (Touko Perko Ky) on suorastaan elinehto.
Kanavan kirjapalkinnon ehdokkaat esiteltiin Kirjamessuilla. Kuvassa palkintoraadin jäsenet, toinen oikealta raadin puheenjohtaja Tuomo Lappalainen, joka itsevaltiaasti valitsi vuoden parhaan tietokirjan.



Palkintoehdokkaiden esittelyn jälkeen oli onnittelujen vuoro. Tytär, Otavan tietokirjajohtaja ja muutama tutkijakollega kävivät onnittelemassa.






Tämän jakson lopuksi palkintoraati haastatteli lyhyesti kaikki kymmenen palkintoehdokasta. Palkitut kirjat oli laitettu kauniisti esille.


 
Kirjamessujen viimeisenä päivänä HP osallistui Otavan kirjaesittelyyn Eino Leino -areenalla, jossa esillä oli myös toisen yya-kauden toisinajattelijan elämäkerta. Väkeä oli paikalla mukavasti, ja haastattelija, radiotoimittaja Juha Roiha, johdatteli keskustelua taitavasti ja leppoisasti.
 


Vähän ennen kirjapalkinnon jakoa HP piipahti Sanomatalon Mediatorilla, jossa oli  Suuri Nobel-keskustelu. Siinä neljä professoria esittelivät tämän vuoden tiedenobelistit. Nousiko A.I. Virtanen loppukeskustelussa esiin, sitä HP ei tiedä, koska hänen oli lähdettävä kesken pois ehtiäkseen ajoissa Pasilaan Otavan Mediataloon palkintojenjakoon ja juhlaillalliselle.




Kun palkintojenjaosta - Kanavan kirjapalkinnon lisäksi jaettiin myös Suomen Kuvalehden journalistipalkinto - ja illallisesta ei ollut mahdollista ottaa kuvia, HP laittaa lopuksi pari kuvaa siitä, miten tummeneva ilta jatkui sen jälkeen kun hummerit ja muut äyriäiset oli syöty.


No comments: