Wednesday, October 21, 2015

Karhu-Koplan kanssa Tallinnassa

Karhukoplan perinteinen syystapaaminen oli tällä kertaa, kuten muutaman kerran ennenkin, Tallinnassa. Vahvuutemme ei ollut ihan entinen, sillä Olavi ja Kaarina eivät päässeet mukaan.
Tulopäivän iltana nautimme Estonia-teatterin Sirkusprinsessasta (Emmerich Kálmán). Jälleen kerran loistava esitys, hyvät laulajat ja komeat kulissit. Loppua olisi tosin voinut lyhentää.


Estonian taukoravintoloissa, joita on kaksi, on tyyliä. Väliajan kuohujuomat antoivat oman lisänsä nautintoon.


Illallisella kävimme uudessa Pub Scotland Yardissa, joka nimestään huolimatta on täysimittainen ravintola. Se osoittautui kerrassaan oivalliseksi. Tilaa on kosolti, kolmessa kerroksessa. Myös sijainniltaan ravintola on hyvä, hotelli Virusta 200-300 metriä, vastapäätä Venäjä-keskusta. Ruokakalat ovat taatusti tuoreita.




Ravintolan avariin tiloihin oli koottu monenlaista rekvisiittaa, esim. miesten wc:n oven vieressä oli vanha, aidonoloinen sähkötuoli.


Tällä etsivällä oli kiire rikosten jäljille.



Toisena päivänä meidät oli kutsuttu Simon pitkäaikaisen yliopistokontaktin ja ystävän, professori emerita Maien luokse lounaalle. Maie (yli 80 v.) osoittautui kerrassaan mainioksi emännäksi ja eloisaksi seuranpitäjäksi, eikä pieni kieliero haitannut tippaakaan. Lounas (ruokajuomineen) oli miltei ylenpalttinen.





Lähtiessämme Maie, joka on Tallinnan korkeakoulun täysinpalvellut musiikkipedagogian professori soitti meille kauniin serenadin. Kiitos Maie, käyntimme kodissasi oli hieno elämys.

 
 
 

No comments: