Saturday, March 12, 2016

Prinssi hurmasi Ruotsin, ja vähän Suomeakin

13. helmikuuta HP melkein innostui, kun näki Ruotsin ja Suomen kiekko-ottelun katsomossa kruununprinsessa Victorian perheensä kera. Tulkintani oli, että meissä suomalaisissa on vielä jäljellä aimo annos vanhaa monarkismia.
Tämä näkemys, jolle kirkasotsaiset tasavaltalaiset voivat hymähdellä, sai loppuviikosta lisää katetta, kun posti toi Jääkärinkadulle kaikkiaan kolme viikkolehteä, kaikki sattumalta Otava Median lehtiä. Niistä kahden, Seuran ja Annan, kansikuva oli omistettu Victorian "vauvaonnelle".

Molempien lehtien kannessa hehkutettiin, miten pikkuprinssi hurmasi Ruotsin. Seuran kansikuvassa kannattaa panna merkille kuvamanipulaatio, kun prinssi Oscar on laitettu äitinsä kainaloon. HP:n kotiin tulee myös kolmas Otava Median viikkolehti, Suomen Kuvalehti. Se ei kirjoittanut Oscarin syntymästä riviäkään. Lähipubissa HP kävi tarkastamassa, miten kaikkien iltapäivälehtien uutisten äiti Seiska suhtautui tapahtumaan. Sillähän ei ole varsinaista kansikuvaa vaan rykelmä erilaisia vinkkejä lehden sisältöön. Sisäsivuilta löytyi kuitenkin koko sivun juttu naapurimaan iloisesta perhetapahtumasta.
Lopuksi HP kysyy, millaiseen hurmokseen Suomi joutuisi, jos presidentille ja rouva Jenni Haukiolle syntyisi lapsi.


No comments: