Wednesday, March 9, 2016

Tuoretta ja maukasta tarjolla Lönkalla

Parhaillaan etsitään Stadin parhaita pubeja. Äänestyksen ovat järjestäneet eri kaupunginosien ilmaislehdet, jotka ovat asettaneet ehdolle yhteensä 26 pubia. HP:n kulmilta mukaan on valittu kolme: Black Door, Punavuoren Ahven ja Il Birrificio. Näistä Black Door Roballa on viime vuosina ollut HP:n kantapaikka. Il Birrificio taas on uusi tuttavuus, avattu joku kuukausi sitten Lönkalle tiloihin, jossa aikaisemmin oli tunnettu Kynsilaukka-ravintola.


Paikan sisätilat ovat kaikin puolin tyylikkäät ja pubiin sopivat. Myöskään ruoka, joksi valikoitui annos ribsejä ja parsaa, ei antanut aihetta valittamiseen (siis kun pubivertailusta on kysymys).


Parasta on kuitenkin se, että Il Birrificiossa - nimensä mukaisesti - on saatavissa itse tehtyjä ja siis tuoreita ja maukkaita oluita, joita kannattaa käydä maistelemassa. Pubin tavoitteena on, että ainakin kolmea omaa olutta on aina saatavilla, eivätkä muutkaan oluet ole mitään bulkkituotteita vaan hyvän oluen ystäville tarkoitettuja.


Pubin peräsinällä on komea kuva 1960-luvulta Unioninkadulta. Siitä voit havaita monia tuon ajan suosikkiautoja: vasemmalla edessä Renault, takanaan Auto Union, joka nykyisin tunnetaan Audina. Muita autoja ovat mm. VW, Wartburg, Simca, Morris Mini, Valiant, Cortina sekä kuorma-auto, joka lienee Bedford. Ja näkyy kuvassa myös vanha kunnon Mosse, jolla oli oma roolinsa idänkaupan tasapainottamisessa. Monella ostajalla oli vähän aatettakin mukana.


Nostalginen kuva niille, joilla ikää on riittävästi. Jos et autoista piittaa, käyhän toki oluella.

No comments: