Thursday, March 17, 2016

Vanhat kaverit Kappelissa

Matti V. on HP:n vanhoja kavereita jo 1970-luvulta, kun muutimme samaan kerrostaloon Turun Uittamolla ja aloimme treenata maratoneja varten ynnä perheinemme seurustella keskenämme. Yhteys vain tiivistyi sen jälkeen kun HP:n perhe muutti - työn perässä - Keski-Suomeen ja alkoi lomillaan rakentaa kesäpaikkaa Päijänteelle. Matti ja vaimonsa Marju olivat jokakesäisiä vieraita yli 20 vuoden ajan ja avustivat merkittävästi kesäpaikan rakennushankkeissa, yhteensä 2-3 viikon ajan joka kesä. Monena kesänä teimme myös parin viikon automatkoja Keski-Eurooppaan. Tämä yhteys katkesi keväällä 2001, kun Marju menehtyi syöpään. Se oli kova isku myös meille, varsinkin Ullalle.

Tässä joku päivä sitten HP ilahtui kovasti, kun Matti soitti ja ehdotti tapaamista Kappelissa - oli näet lähdössä risteilylle Tukholmaan. Mukana Matilla oli avopuolisonsa Marja, jonka kanssa hän on pitänyt tiivistä yhteyttä jo syksystä 2003, muuttanut mm. Turusta Kokkolaan, jossa Marjalla on talo ja kesäpaikka. Molemmat olivat leskiä ja eläkkeellä lehtorin viroistaan.
HP on tähän uuteen suhteeseen sillä tavalla osallinen, että hän syksyllä 2003 ehdotti risteilyä Cristina Reginalla ja osoitti heti laivaan noustessa Matille, että tuossahan on näpsäkkä tumma nainen, ja vielä yksin.

Matti pani toimeksi ja kutsui tämän tumman naisen pöytäämme - sillä aikaa kun HP piipahti vessassa - tarjosi juotavat ja siitä se alkoi. Jo seuraavana yönä Matti muutti majaa ja Helsingin lentoasemalta uusiopari meni yhdessä ensin Turkuun ja sieltä Kokkolaan.


Kuvasta voit päätellä, että tapaamisissamme oli ollut yli vuoden tauko, koska vasta nyt HP saattoi ojentaa Matille uusimman kirjansa. Matti on kyllä aika ajoin ehdottanut yhteisiä matkoja, lähinnä risteilyjä, mutta jostain syytä ne eivät ole sopineet, kahta poikkeusta lukuun ottamatta (Madeira ja Kalev Spa). Nyt pitää harkita tarjouksia uudelleen, esim. Marjan ja Matin suosikit, jokiristeilyt Euroopassa, olisi hieno mahdollisuus. Ensi kesästä jo sovimme, että he tulevat vieraaksemme Päijänteelle. Viime käynnistä on jo ehtinyt kulua muutama vuosi.

Ps. Kun tapaaminen Kappelissa oli ns. nopeita lähtöjä, Ulla ei päässyt mukaan, koska hänellä oli etukäteen sovittuja muita menoja.

No comments: