Saturday, May 14, 2016

Iloiset rouvat Aarnion taidetta ihastelemassa

Piipahdimme Ritvan ja Ilkan kanssa Design-museossa, jossa oli näytillä komea kokoelma Eero Aarnion klassista tuotantoa.


HP:n suosikki on alla oleva valaisin Tuplakupla, jollainen on myös Susannan kodissa Lapinlahdenkadulla.


Seuraava kuva on otettu isosta valokuvasta, jossa taiteilija itse rentoutuu ehkä tunnetuimmassa tuotteessaan - Pallotuolissa.


Näyttelyn teki kiinnostavaksi myös se, että nähtävillä oli teosten tekninen valmistus. Esimerkiksi pallotuolin valu (lasikuidusta) tehtiin aikalailla betonimyllyä muistuttavassa laitteessa.


Niin, ja sitten tulevat ne otsikon lupaamat Iloiset rouvat, Aarnion tuotteissa totta kai. Tuolit olivat museon eteishallissa, ja niissä oli lupa istua.


Viimeisin kuva ei liity aiheeseen mitenkään, muuta kuin siten, että kävimme myös läheisessä Arkkitehtuurimuseossa, samalla lipulla kun pääsimme, ja kun päivälliseen oli vielä aikaa. Tämän museon päänäyttely kuvaa Helsingin kehitystä 1500-luvulta nykypäivään: miten kaupunkia oli rakennettu, keitä sen asukkaat olivat, miten elämisen taso kehittyi ja miten sairaanhoitoa parannettiin. HP:n filmiin tarttui kuva, jossa kreivi von der Goltzin sotilaat pitävät taukoa sisällissodan tunnelmissa Helsingissä, jonka he olivat vallanneet punaisilta huhtikuun puolivälissä 1918.



No comments: