Monday, August 29, 2016

Pientä muodonmuutosta mökkimiljöössä

Kesämökkeilyn perusideoita on - ainakin meilläpäin - että joka vuosi keksitään jotakin uutta, jotta tekemistä riittää ja mieli pysyisi valoisana. Kuluneen kesän uutuuksia olivat laavun tulipesä/rosvopaistiuuni, josta HP onkin jo kertonut. Toinen projekti oli sisätilojen mööbleeraus, josta tämä juttu kertoo.

Takka- ja olohuone sai uuden koivurunkoisen makuusohvan, jonka valmistaja on Kiteen huonekalutehdas. Harmi vain, että kokonaisuuteen kuuluneiden nojatuolien valmistus oli viime vuonna lopetettu. Ostajat olivat pitäneet niitä kalliina, kun hinta esim. rottinkituoliin verrattuna oli kaksin-, kolminkertainen.


Ei muuta kuin tuumasta toiseen - vanhoille nojatuoleille, jotka ovat todella mukavat istua, piti siis tehdä jotakin. Ulla maalasi niiden puuosat valkoiseksi, samaan tapaan kuin muutama vuosi sitten maalasi pöydät ja ruokapöydän tuolit.

Marimekon myymälästä Jyväskylässä löytyi kokonaisuuteen sopivaa Maija Isolan suunnittelemaa kangasta, jonka vanha verhoilijamme Pekka Ranni laittoi paikalleen. Tämä oli 35 vuoden aikana kolmas kerta, kun Pekka päällysti samat nojatuolimme. Marimekon kangas on vuodelta 2003, nimeltään Tuuli, ja se sopii hyvin mökkimaisemaamme.


Huomaa puiden oksilla istuvat linnut, joita meillä on ilonamme vuosi vuodelta yhä enemmän, ja vastaavasti kärpäsiä ja hyttysiä on tuskin lainkaan. Tänä kesänäkin oli varsin tavallista, että lähipuissa istui toistakymmentä pikkulintua, talitiaisia ja kirjosieppoja, ja vähän kauempana näkyi lokkeja, joutsenia ja sorsia. Lisäksi tontillamme pesii Pikkutikka, arka lintu, joka tänä kesänä ilmaantui parikin kertaa pihapiiriimme.


Takkahuoneen vanha makuusohva sai sijansa vierashuoneestamme Vauvalasta. Sieltä HP purki nukkumasijat ja vuodevaatelaatikot, joiden tarveaineet oli höylätty vanhan saunan lauteista. Vauvalahan on rakennettu entiseen saunaan ja saunakamariin. Väliseinä vain on sahattu moottorisahalla pois.

Vähän ankealta näyttää vanha sohva uuteen verrattuna.

No comments: