Friday, September 2, 2016

Kesän 2016 viimeiset vieraat Toukolassa

...olivat Sussu, Timppa, Sakke ja Saara, perheen mäyräkoira. Vanhemmat keskittyivät ulkoiluun, kiersivät Vaarunvuoren lenkin ja keräsivät samalla isot annokset kantarelleja.


Sienistä syntyi herkullinen kastike uunissa paistelulle lohelle.


HP ja Sakke mielipuuhassaan puusouvissa. Tällä kertaa katkottiin saunapuita niistä katto- ja lattialaudoista, jotka olivat jääneet yli edellisen kesän aitanrakennuksesta.


Tarjosimme myös hunajaa niille kolmelle ampiaiselle, jotka ovat silloin tällöin käyneet terassillamme makeaa etsimässä. Hetkessä niitä tuli paikalle parisen kymmentä. Ilmeisesti ampiaisilla on samanlainen tehokas viestintäjärjestelmä kuin lokeilla.
Nopeasti ampiaiset myös ahmivat hunajan parempiin suihin. Ne tulivat selvästi humalaan, jokunen sammui lautaselle ja osa hoiperteli nipin napin siivilleen. Kun hunaja alkoi olla vähissä, ampiaiset ryhtyivät myös tappelemaan keskenään.
Tällainen tarjoilu ei varmaankaan ole kovin eläinystävällistä, joten kokeilu jäänee tähän kertaan. Yksikään ampiainen ei sentään syönyt itseään kuoliaaksi, ellei sitten myöhemmin pesässään menehtynyt vatsavaivoihin.


lltaa vietimme tälläkin kertaa tulilla ja Timppa paistoi kaikille makoisat letut. Katseista näkee, että tulossa oli illan ensimmäinen, jonka sai joukkomme nuorimmainen.




Myöhemmin, yön jo lähestyessä, HP sytytti valot vanhaan lyhtykaappiin, joka on Merjan tuliainen muutaman vuoden takaa.


No comments: