Friday, September 23, 2016

Super Mario is back in business


Jostain syystä HP on jo vuosia - niin kauan kuin on maailman huippufutista seurannut - ollut kiinnostunut italialaisesta Mario Balotellista. Hänen vanhempansa tulivat Ghanasta Palermoon Sisiliaan, ja rutiköyhiä siirtolaisia kun olivat, antoivat pikkupoikansa Balotellin perheeseen. Myöhemmin, kun Marion lahjakkuus kävi ilmi, yrittivät saada poikansa takaisin, mutta turhaan. Samoin kävi Ghanalle, joka koetti saada Balotellin pelaamaan Ghanan maajoukkueessa, mutta tämä superlahjakkuus valitsi Italian.

Miksi HP nyt kirjoittaa Balotellistä, jonka lempinimi on Super Mario? Siksi, että hän on futiksen suurimpia lahjakkuuksia, loistava pallonkäsittelijä ja armoton maalitykki. Sen takia hänet on ostettu milloin Mancesteriin, milloin Liverpooliin. Ongelmana vain on ollut hänen räiskyvä temperamenttinsa, joka ei oikein ole käynyt yksiin arvostaan tietoisten valmentajien eikä tuomarienkaan kanssa. Niinpä Super Marion kohtalona on ollut Britanniassa istua penkillä.

Viime kaudella Balotelli pelasi Milanossa lainasopimuksella, 20 ottelussa ja teki yhden maalin. Ei siis kovin hyvin. Nyt alkavalla kaudella Balotelli siirtyi Nizzan joukkueeseen (OGC Nice) ns. ilmaisella siirrolla ja siirtoikkunan viimeisenä päivänä. Tästä Balotelli kiitti ja on tehnyt kahdessa ensimmäisessä ottelussa neljä maalia. Eli Super Mario is back in business.

Kun HP ensi maaliskuussa muuttaa kahdeksi viikoksi Nizzaan, hän käy katsomassa Balotellin peliä. Ja valistunut arvaus on, että Super Marion ansiosta OGC Nice on Ranskan korkeatasoisen futisliigan kärkipaikoilla. Kärjen tuntumassahan Nice on ollut tähänkin asti.

No comments: